Friday Five: Favoriete eindes

Het einde van een boek kan mij soms echt flink bijblijven. Sommige verhalen worden op zo’n mooie, ontroerende, schokkende of spannende manier afgesloten dat ik vol verbazing het boek kan beëindigen. In de Friday Five van deze week bespreek ik vijf boeken met mijn favoriete eindes. Ik heb hierbij een mooie variatie gemaakt van verschillende soorten eindes. En nee, ik zal niks spoilen, maar ik zal alleen mijn gevoel over een bepaald einde vertellen. Wees dus niet bang!

 

 

Touching Juliëtte #3 Vertrouw me – Tahereh Mafi – Recensie

We beginnen met het derde deel van Touching Juliëtte. Het vierde deel genaamd Heel me komt binnenkort uit, maar toen ik dit boek las wist niemand nog dat er meer delen van deze serie zouden verschijnen. Het einde sloeg echt bij mij binnen als een bom. Het is zo’n overweldigend einde en na die laatste bladzijde heb ik een uur lang als een stijve plank naar mijn plafond gestaard. Jep, dat was een einde wat ik niet snel zal vergeten. 

De Wrekers #3 Calamity – Brandon Sanderson – Recensie

De Wrekers is echt een epische serie met een gevaarlijke setting. In deze wereld leven er Epics, mensen die door een bijzondere komeet epische krachten kregen en hierdoor een gevaar werden voor de mensheid. Het laatste deel in deze trilogie weet de serie op legendarische wijze af te sluiten. Ik keek echt mijn ogen uit bij de laatste hoofdstukken en de laatste bladzijdes zorgden ervoor dat ik met een voldaan gevoel het boek uitlas. Ja, dit was een verademing om te lezen!

Nimona – Noelle Stevenson – Recensie

Ook is er een graphic novel met een onvergetelijk einde. Dit boek heeft een einde waar ik zo veel gevoelens bij had. Ik voelde me verdrietig om bepaalde punten uit het einde en omdat het verhaal voorbij was. Daarbij was ik ook heel blij en gelukkig door andere dingen van het einde. Pfoeh, all the feels! 

It’s kind of a funny story – Ned Vizzini – Recensie

Dit boek is op het begin erg zwaar, maar het einde wist mij zo veel hoop en vreugde te geven. Dit verhaal is heel bijzonder en weet uiteindelijk de lezer juist een fijn gevoel te bezorgen. Een enorme aanrader! Dit boek is ook verfilmd en de verfilming vond ik ook erg goed.

Half Zwart #3 Half Licht – Sally Green – Recensie

Tot slot hebben we een boek met een einde dat mijn hart echt compleet had verscheurd. Damn, dit boek. Ik voelde tijdens de laatste bladzijdes echt een enorme druk in mijn borst, puur door het gevoel dat het einde mij wist te geven. Je leeft drie boeken mee met Nathan en de ontknoping komt zo hard binnen. Traantjes gegarandeerd!

Dit is de Friday Five van deze week. Welke boeken hebben volgens jou een prachtig einde?

 

3 reacties

  1. Leuke post! Ik vond het einde van Vertrouw me & Nimona ook erg goed! Ik ben nog steeds erg benieuwd naar de film van It’s kind of a funny story, het boek vond ik erg bijzonder en goed. Het einde van Dear Martin van Nic Stone is echt een van mijn favorieten, zeer heftig en confronterend.

    1. Oeh dat boek ken ik nog niet! En snel de film kijken jij, als het goed is staat hij op Netflix! 🙂

  2. Ik vond het einde van Vertrouw Me ook erg goed. In mijn omgeving zijn vet veel mensen het niet met mij eens en vonden ze het een k.u.t. einde, dus ben blij dat ik niet alleen ben, haha.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.