Friday Five: Mooiste ruggen van boeken

Het is weer vrijdag, dus het is tijd voor een Friday Five. Deze week worden er mooiste ruggen van boeken besproken. Pfoeh, dat is nog best lastiger dan verwacht! Hoewel je natuurlijk altijd als eerst de rug ziet van een boek als die in de boekenkast staat, lette ik eigenlijk nooit echt op de rug, maar meer op de cover zelf. Ik zat namelijk dus wel een tijdje naar mijn boekenkast te staren om ruggen te zien die er wat uitspringen. Uiteindelijk wist ik vijf boeken uit te kiezen die voor mij een erg mooie rug hadden.

 

Een goede kans – Sarah Moore Fitzgerald – Recensie

Een goede kans vind ik een erg mooie cover hebben. Ik vind vooral de warme kleuren die prachtig in elkaar overlopen de reden waarom ik deze uitkoos voor de Friday Five. Het verhaal is ook zo mooi! Het laat goed zien dat vooroordelen nooit fijn zijn en iedereen wel een bepaalde vorm van schoonheid bezit, zolang je iemand maar goed leert kennen. 

Een wereld zonder hemel – Veronica Rossi – Recensie

Dit is de eerste deel van een trilogie en de rug van dit boek vind ik erg tof. Alle lijntjes rond de titel zijn erg sierlijk, de silhouet vind ik er goed uit zien en ook deze warme kleuren spraken mij erg aan. Een mooie aanwinst voor mijn boekenkast! De trilogie vond ik trouwens erg goed en raad ik je dan ook zeker aan.

Daan & Nadia – Esther Walraven – Recensie

Daan & Nadia is een bijzonder verhaal over twee pubers die met hun leven worstelen, maar steun vinden bij elkaar. Ik vind de witte kaft met de twee omhelzende pubers erg mooi en simplistisch. Het is een heldere rug, simpel maar krachtig. Ook weer een pareltje voor in je boekenkast, vergeet alleen niet je tissues tijdens het lezen!

De Fifth Wave #1 De Vijfde Golf – Rick Yancey – Recensie

De Vijfde Golf heeft een versie met de filmcover die ik er erg tof uit vind zien. Helaas is er nog niet een plan voor een vervolgfilm, want ik vond deze film juist erg tof! Maar goed, de echte fans kunnen met het verhaal verder met de boeken, aangezien deze serie bestaat uit drie boeken.

Wonder – R.J. Palacio – Recensie

Wonder is een hartverwarmend boek over een jongen met een bijzondere afwijking, waardoor hij er heel anders uit ziet dan zijn klasgenootjes. De cover vind ik zo sterk en daarom vind ik het zo fijn dat de illustratie ook op de rug van het boek staat. Daarbij vind ik het kleurgebruik ook erg fijn (net zoals bij Daan & Nadia), dat hemelsblauwe is toch wel mijn favoriete kleur.

Dit is de Friday Five van deze week. Welke boeken hebben volgens jou een prachtige rug?

3 reacties

  1. Leuke blogpost! Ik vind de rug van ‘Een goede kans’ ook heel mooi. Mijn favoriete boekenruggen zijn: ‘Autoboyography’ & ‘Children of Blood and Bone’

    1. Oeh, die zijn inderdaad ook erg mooi! 🙂

  2. Ik vind het altijd erg tof wanneer een boek een bijzondere rug heeft 🙂 soms valt dat helemaal niet zo op omdat de aandacht bijna altijd naar de cover gaat, maar juist wanneer de rug er een beetje anders uitziet dan de cover vind ik dat wel mooi. Van De Vijfde Golf vind ik de rug bijvoorbeeld heel mooi! De ruggen van de Lunar Chronicles-boeken hebben ook iets heel gaafs vind ik.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.