Friday Five: Personages die jij voor één dag zou willen zijn

Een nieuwe Friday Five! Deze week bespreken ik en andere bloggers vijf personages die je voor één dag zou willen zijn. Dit onderwerp is bedacht door Chelsey van Leesmeemetmij. Toen ik aan het nadenken was over dit lijstje, waren er vele factoren waar ik aan dacht. Ik wil wel stoere personages zijn, maar in de meeste fictieve werelden is het er erg gevaarlijk of zijn er veel tragische gebeurtenissen die ik niet zou willen meemaken… Lastig, maar uiteindelijk heb ik een gevarieerd lijstje gemaakt.

 

Ten eerste zou ik Auggie van Wonder voor één dag willen zijn. Dit is een jongen met een bijzondere aandoening waardoor hij een opmerkelijk gezicht heeft. Hierdoor vinden andere kinderen hem heel lelijk, maar toch vind Auggie mensen die hem accepteren zoals die is. Ik vind dit boek heel ontroerend en ik denk dat het een eyeopener zou zijn als ik voor een dag in het leven van Auggie zou stappen. Sterker nog, ik denk dat iedereen dat zou moeten doen. Ik ben er vrij zeker van dat veel mensen dan twee keer zullen nadenken voordat ze iemand beoordelen op hun uiterlijk, waardoor de wereld een tikkeltje mooier zou kunnen worden.

Dan hebben we een personage uit Because you’ll never meet me. Ik zal niet verklappen waarom ik die persoon wil zijn (want ik zou dan lichtelijk spoilers geven), maar ik kan je wel zeggen dat ik daarna de wereld met hele andere ogen zou bekijken (de mensen die dit boek hebben gelezen weten vast waar ik het over heb). Dit zou echt een unieke ervaring zijn, ik ben erg benieuwd hoe dit zou zijn.

Ook zou ik een dagje Sam zijn uit Lobsters. Dit boek is echt hilarisch (ideaal zomerboek!) en ik zou echt eens de gênante momenten van Sam eens willen meemaken. Lekker awkward dingen meemaken waar ik zelf niet de dupe van ben! Ik weet zeker dat dat een hele grappige en leuke dag zou kunnen worden.

Ik zou graag Marle zijn in Pindakaas en Sushi 2 zijn. Waarom? Aangezien Marle dan op vakantie is in Japan! Daar wil ik al heel lang heen en door een dagje in de huid te stappen van Marle zou ik er even kunnen zijn. Het is misschien wel even wennen als ik opeens een meisje ben, maar ik denk dat ik dat al snel van me afwerp en gewoon geniet van dit Oosterse land.

Tot slot zou ik een van de mensen zijn in de Appwereld van Unplugged. Dit is een digitale wereld waarin je los staat van je lichaam. Ik ben ontzettend benieuwd hoe deze wereld is en hoe die eruit ziet, dus één dagje in de Appwereld zitten zou ook een bijzondere ervaring kunnen zijn.

 

Dit zijn de personages die ik voor één dag zou willen zijn. Welke personages zou jij willen zijn? Laat het weten in de reacties, of bezoek de andere blogs die meedoen aan de Friday Five om meer lijstjes te zien!

2 reacties

  1. Leuk lijstje, lijkt me soms nog best lastig om leuke mannelijke personages te vinden.

  2. Leuk! We hebben echt heel verschillende personages gekozen.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.