The Friday Five: Auteurs die ik graag wil ontmoeten

The Friday Five is weer aan de gang! Samen met Madelon (The Book Diaries), Esmee (Leesmee) en Marjolijn (Dream2Read) is er wekelijks een Friday Five, waarin we een lijstje van vijf maken. Deze week hebben we het over auteurs die ik graag wil ontmoeten. Hoewel ik al veel auteurs heb ontmoet (serieus, het zijn er een hoop), zijn er nog genoeg auteurs die ik persoonlijk zou willen spreken. Goed, laten we een lijstje opstellen!

 

1.Rick Riordan

Rick Riordan staat voor mij met gemak op nummer 1. Rick Riordan is een van mijn favoriete schrijvers, ik ben dol op zijn mythologische en spannende verhalen! Ik wil hem genoeg vragen stellen over hoe hij zijn boeken schrijft, vragen stellen over alle coole personages in zijn boeken en laten zien hoe geweldig ik zijn boeken wel niet vindt. Daarbij ga ik proberen het adres van Kamp Halfbloed uit hem te krijgen, want serieus, die plek moet gewoon bestaan. 

2. J.K. Rowling

Uiteraard staat J.K. Rowling op mijn lijstje (en ik vermoed dat hij ook op de lijstjes van de andere bloggers staat). J.K. Rowling bracht mij echt naar een magische wereld in een tijd dat ik geïnteresseerd begon te raken in magische verhalen. Ik droom vaak dat ik in Zweinstein zit en ik zou maar al te graag met het brein achter de Harry Potter-boeken praten. Ook zou ik haar stiekem willen wijzen op alle onlogica in Het Vervloekte Kind, want dat verhaal is echt verre van goed. Daarbij zou ik haar veel vragen willen stellen over alle vakken die op Zweinstein worden gegeven en andere praktische dingen achter het toveren. Zijn de magische snoepjes van Fred en George niet een vorm van drugs? Hoe zit het met vakken zoals wiskunde en andere talen en ik vraag me zelfs af hoe tovenaars seksuele voorlichting krijgen (want dat noemen ze dus totaal niet in de boeken). Het lijkt me echt een bijzondere ervaring om met haar aan tafel te zitten!

3. John Green

John Green, deze held moeten we zeker niet vergeten. Ik heb echt genoten van zijn boeken en ik zou heel graag een lange dag met hem hebben. Niet alleen om te praten, maar gewoon een cool dagje uit om hem beter te leren kennen. Ik denk echt dat hij perfect gezelschap is die je doet laat lachen, maar ook iemand die je echt anders naar dingen laat kijken.

4. Sarah Moore Fitzgerald

Sarah Moore Fitzgerald moet zeker in het rijtje staan. Ik ben echt helemaal weg van De appeltaart van hoop en ik zou dolgraag haar willen spreken. Ze lijkt me zo’n lief en oprecht persoon waar ik uren lang mee zou kunnen kletsen (onder het genot van een lekker appeltaartje). 

5. Ernest Cline

Ik kan mijn geekheid pas echt goed laten zien als ik met Ernest Cline ben. Deze man is een supergeek en schrijft echt geweldige boeken vol fandoms. Ik zou hem graag eens willen ontmoeten (het liefst op een conventie) en eens flink met hem geeken.

Dit is mijn Friday Five! Deze auteurs staan echt bovenaan mijn lijstje en ik hoop ooit eens met ze te kunnen babbelen. Welke auteurs zou jij heel graag willen ontmoeten? Laat het me weten in de reacties!

3 reacties

    • nickyvbezouw op maart 10, 2017 om 12:53 pm
    • Reageer

    Natuurlijk wil ik Maggie Stiefvater wel ontmoeten! Sarah Moore Fitzgerald en Ali Benjamin staan ook op mijn lijstje 🙂

  1. Ernest Cline lijkt mij ook super tof om te ontmoeten! Ik vond Armada echt geweldig. Ook zou ik graag John Green willen ontmoeten. Verder staan Iris Boter en Marissa Meyer ook erg hoog op mijn lijstje

  2. Ohja, Rick Riordan! Helemaal vergeten 😵

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.