The Friday Five: Auteurs die ik heb ontmoet

Toen ik het onderwerp van deze Friday Five hoorde, ben ik meteen in mijn fotoarchief gaan duiken en kwam ik erachter dat ik rond de veertig auteurs heb ontmoet de afgelopen jaren. Wat een hoop! Veel sprak ik op Yalfest of op YALC, maar ik heb ook veel auteurs ontmoet voor een interview. Als blogger is dat zeker een van de grote voordelen aan het boekbloggen: als je er echt veel tijd en moeite in stopt, maak je kans om zulke geweldige auteurs te zien. Veel om uit te kiezen, dus het was lastig om vijf auteurs te bedenken die ik wil toelichten in mijn Friday Five! Oftewel, ik heb flink vals gespeeld en tien auteurs uitgekozen waar ik het toch even over wil hebben. Deze rubriek is bedacht door Madelon van The Book Diaries en sindsdien doen steeds meer bloggers mee.

Laten we beginnen met David Arnold, een geweldige auteur die zo spontaan en vriendelijk is dat je er helemaal blij van wordt. Hij herkende mij van Instagram en Twitter, dus hij kwam op mij af stappen voor een ongemakkelijk gesprek. Zo gek, een auteur die op jou afstapt! Volgens mij wist Arnold toen niet dat hij de beroemdheid was in de kamer, haha! Hij heeft zelfs nog mijn onderbroek gesigneerd en vond het ontzettend grappig en we zijn allebei dol op chips! Echt een band die haast niet hechter kan, dus deze man mag zeker genoemd worden in mijn Friday Five.

Tom Ellen en Lucy Ivison zijn ook hilarische auteurs. Ik heb ze twee keer het boek Lobsters laten signeren en vorig jaar op YALC was mijn onderbroek aan de beurt (waarbij Tom meteen tekende bij het meest awkward gedeelte van de onderbroek). Lucy is echt een drukke babbelaar, terwijl Tom de redelijke rustige gozer is die altijd blij als ik bij hem kon staan voor wat broederlijke steun. Ik hoorde ook van andere bloggers dat zij mij ook een hele toffe peer vinden, wat altijd leuk is om te horen.

 

Hoe de boekcommunity bijna altijd is: gek, vrolijk, en met een liefde voor gesigneerde onderbroeken… Uhh, ik bedoel boeken.

Patrick Ness is een geweldige auteur en ik had hem al eens gesproken bij een Skypegesprek, maar vorig jaar kon ik hem dan eindelijk op YALC zien. Tijdens het signeren van mijn onderbroek zei hij: ”This is the most Dutch thing you could do”, wat een geweldige vent! Hij schrijft zelfs afleveringen voor Doctor Who, wat hem nog beter maakt.

Michael Grant is ook één van mijn favoriete auteurs en vorig jaar had ik hem eindelijk gesproken. Zijn Gone-serie is echt gruwelijke perfectie, dus het was zo tof om hem te spreken. Hij is erg chill en wilde zeker mijn onderbroek signeren, op voorwaarde dat de onderbroek niet zou belanden op een ”volwassen” site, haha!

Sally Green heeft met de Half Bad trilogie enorme indruk op mij gemaakt. Toen ik haar eindelijk zag op YALC, had ik meteen mijn hart gelucht over haar boeken en ze was zo vriendelijk! Echt een auteur die ik het liefst langer zou kunnen spreken, want het is echt een geweldige vrouw.

Taran Matharu van De Nieuweling wil ik ook even noemen, want vorig jaar sprak ik hem op YALC en hij was zo’n coole man! Hij hield elk gesprek lekker gaande, was geïnteresseerd in de lezers en was ontzettend aardig. Ik hoop zeker dat hij eens naar Nederland komt, want ik zou hem graag veel vragen stellen nu De Nieuweling in het Nederlands uit is.

Een van mijn favoriete auteurs is Buddy Tegenbosch. Hij vertelt zo enthousiast en gepassioneerd over schrijven en zijn boeken. Daarnaast is hij ook piloot, wat een mooie combi! Oog om oog vond ik echt fantastisch en ik kan niet wachten op Livestream, zijn nieuwe boek. Met Buddy heb je altijd een goed gesprek en als jij je boek signeert, zorgt hij altijd voor een persoonlijke boodschap.

Met Buddy Tegenbosch, een schrijver die altijd zijn best doet om persoonlijke en leuke boodschappen te zetten in boeken die hij signeert!

Becky Albertalli is een van de liefste auteurs die ik ken. Zij was de start van mijn gesigneerde onderbroek en vond het een mijlpaal in haar leven om die te signeren. Ze reageert haast op elke tweet die naar haar wordt gestuurd (zelfs met haar grote hoeveelheid aan volgers), ze is zo betrokken bij haar lezers! Een auteur die ik ooit weer hoop te kunnen spreken.

Tot slot hebben we Veronica Roth, de auteur van Divergent en Carve the mark. Hoewel ik veel auteurs heb gesproken, kreeg ik het toch aardig benauwd toen ik uiteindelijk met haar sprak. Je merkt gewoon wat voor sterke en indrukwekkende vrouw ze wel niet is. Daarbij wist zij mij ook nog met gemak te herkennen op het Best of YA Event en zei zelfs dat ik een legende ga worden, een van de grootste complimenten die ik ooit heb gekregen.

 

Dit was mijn Friday Five… Ik bedoel, Friday Ten? Een keertje vals spelen mag wel toch? Ik ben gewoon gek in het spreken van auteurs, zo zie je pas de persoon achter het boek. Ik hoop nog veel auteurs te ontmoeten in de toekomst, want dat zijn wel de meest geweldige personen die er bestaan.

Welke auteurs heb jij ontmoet?

 

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Wat veel schrijvers! Mijn teller staat om precies te zijn op 0. Eerlijk gezegd heb ik ook niet de drang om een schrijver te ontmoeten of boeken te laten signeren. Wel een heel leuk compliment van Veronica Roth!

  2. Alleszins geen veertig zoals jij. Ik ben tot nu toe ook nog nooit op YALC -of YALfest geraakt maar wie weet komt daar ooit nog wel eens verandering in. Wie ik ondertussen al wel heb ontmoet zijn Holly Black, Cassandra Clare, Julie Kagawa, Marieke Nijkamp, An Janssens, Kaat de Kock (zij is mijn nicht dus het zou nogal bizar zijn mocht ik haar nog nooit ontmoet hebben), Herman Brusselmans, … Ik vond het trouwens wel grappig dat Julie Kagawa het tijdens een tweede bezoekje aan België en Nederland met de mensen van Harper Collins over het meisje met de drakenkoekjes had gehad. Straf dat ze dat twee jaar later nog wist.

    1. Jij laat gewoon altijd een blijvende indruk achter Liesbet! 😀

    • nickyvbezouw op juli 29, 2017 om 1:16 pm
    • Reageer

    Eigenlijk alleen David, en dat vond ik al geweldig! (als je Simon Keizer als auteur me rekent, en mijn lerares Engels dan die ook) 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.