The Friday Five: Auteurs die meer aandacht verdienen

In de Friday Five maak ik met andere bloggers lijstjes van vijf. Elke week een ander onderwerp, deze week bespreken we auteurs die meer aandacht verdienen! Dit onderwerp is bedacht door Chelsey van Lees Mee Met Mij. Sommige auteurs hebben echt geweldige boeken geschreven, alleen vind ik zelf dat ze nog niet de lof krijgen die ze verdienen. Ik heb na wat zoeken vijf auteurs uitgezocht die nog meer boekenliefde zouden mogen krijgen!

 

Ten eerste zou ik willen dat de Nederlandse lezers de boeken van Soman Chainani gaan ontdekken. Ik heb nu nog maar één boek van hem gelezen, namelijk zijn serie van The School for Good and Evil. Dit is een sprookjesachtig verhaal over twee meisjes die in een sprookjeswereld belanden. De goede mensen worden op een school geplaatst die goedheid onderwijst, terwijl de schurken op een school belanden vol narigheid. Nu wordt alleen het goede meisje in de slechte school geplaatst, het slechte meisje juist op de goede school. Ik vond dit boek echt leuker dan verwacht en lees ook graag de vervolgdelen (er zijn er al een hoop van uit!). Ik hoop dat meer Nederlanders deze boeken ontdekken, want het past heel erg bij de retelling-hype.

Brandon Sanderson is een geniale schrijver, maar ook zijn boeken zijn naar mijn idee nog niet zo populair als dat ze horen te zijn. Zo is De Wrekers-trilogie echt episch. Het heeft een ruige setting, de personages zijn kickass en het verhaal heeft een geniale ontknoping. Dit boek kan met gemak verfilmd worden! Branden Sanderson heeft nog meer boeken geschreven, maar deze zijn niet zo populair als in Amerika. Hopen dat dat ooit nog gebeurt!

Dan hebben we Andrew Smith met zijn boek Winger. Dit boek is echt geweldig en ideaal leesvoer voor jongens! Het is lekker puberaal, hilarisch en eerlijk. En dat einde… Damn, ik hoop zo dat het vervolg vertaald gaat worden! Dit boek verdient echt veel meer lof, zeker zodat de vervolgdelen uit zullen komen. Dat moet gewoon gebeuren!

Maggie Stiefvater is een onwijs goede auteur die geweldige fantasyverhalen kan schrijven. De Dream Thieves is alleen niet volledig vertaald, alleen de eerste twee delen zijn vertaald. De volgende delen komen niet uit vanwege te lage verkoopcijfers, terwijl deze serie zo goed is! Maggie heb ik twee jaar geleden gesproken op YALC en ze zei ook dat ze het jammer vond dat de Nederlandse uitgeverij niet meteen de hele serie had aangekocht. Maggie verdient veel meer aandacht, want haar boeken hebben zo veel magie en mysterie en de meest interessante personages. 

Tot slot hebben we Sebastien de Castell, de auteur van Spellslinger. Ik heb hem zelfs mogen ontmoeten en het is een geniale man! Zijn boeken zijn grappig, hebben bijzondere personages en een hoofdpersoon die eens voor de verandering niet de uitverkorene is en geen talenten heeft op het gebied van magie. De wereld van Spellsinger is zo gaaf en ik kan niet wachten totdat alle delen uit zijn. Sebastien moet ook snel weer eens naar Nederland komen, want deze man kan echt iedereen fan maken van zijn boeken!

 

Dit is de Friday Five van deze week. Welke auteurs verdienen volgens jou veel meer aandacht? Laat het me weten en check ook de Friday Fives van mijn collega-bloggers!

2 reacties

    • Monique op augustus 10, 2018 om 3:49 pm
    • Reageer

    Soman Chainani is een man

    1. Oeps, dat wist ik niet, maar je hebt helemaal gelijk! Ik heb het even aangepast, thanks voor het melden! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.