The Friday Five: Auteurs die naar Yalfest 2019 moeten komen

Vorige maand was Yalfest aan de gang, een geweldig YA-evenement met internationale auteurs. Hoewel nog niks bekend is over een Yalfest-editie in 2019, is het wel leuk om al wat suggesties te geven aan de uitgeverijen wat betreft auteurs die ze naar Nederland kunnen halen. Deze week bespreken boekbloggers dus vijf auteurs die naar de volgende Yalfest moeten komen. Ook heb ik leuk nieuws, want de Friday Five heeft een hoop nieuwe bloggers die ook meedoen aan deze wekelijkse rubriek! Hierbij een lijstje met alle bloggers waarbij je ook Friday Fives kan gaan lezen.

 

Goed, laten we beginnen met de auteurs die ik graag zou willen zien tijdens Yalfest 2019. Er zijn genoeg auteurs die ik graag in Nederland wil hebben, dus het wordt een lastige om vijf auteurs te kiezen… Ik heb goed gekeken naar welke boeken er de komende tijd uitkomen en welke auteurs dus erg geschikt zouden kunnen zijn voor dit evenement.

De eerste auteur die ik graag zie tijdens Yalfest 2019 is Sebastien de Castell, bekend van de Spellslinger-serie. Ik heb deze auteur al ontmoet, maar wat is hij toch een toffe gozer! Hij is ontzettend grappig en welbespraakt en ik denk dat hij Yalfest veel toevoeging kan geven. Daarbij zijn de eerste twee delen van zijn serie uit, maar de rest komt er nog aan, dus de Yalfest-tijd is een goede tijd om nog een boek van hem uit te laten komen.

Sarah Pinborough kon vanwege persoonlijke omstandigheden niet naar Yalfest 2018 komen, dus wat zou het leuk zijn als ze het festival volgend jaar wel kan vergezellen! Haar thrillers zijn echt ijzersterk, ik weet zeker dat dit veel bezoekers zou trekken. Sarah heeft ook ontzettend veel boeken geschreven (zo heeft ze ook nog een sprookjesboek geschreven), dus ik hoop dat Best of YA rond die tijd nog een tof boek van haar kan uitbrengen. 

Benjamin Alire Sáenz is bekend van Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum en De onverklaarbare logica van mijn leven. Hij is een bijzondere auteur die veel diversiteit uitstraalt, waardoor hij waarschijnlijk met open armen in Nederland ontvangen kan worden. Zijn boeken zijn zo zomers en fijn geschreven, de Nederlandse lezers zullen vast enorm kunnen genieten van zijn aanwezigheid tijdens Yalfest!

Claudia Gray is bekend van Een duizend versies van jou, een tof verhaal over meerdere dimensies. Ik heb het eerste deel gelezen, maar wil graag verder met de trilogie! Ze heeft nu ook een serie over heksen geschreven, waardoor ik het idee heb dat veel fans van haar maar al te graag naar Yalfest komen als zij aanwezig kan zijn. Laten we het hopen, want volgens mij is zij een hele toffe auteur!

Tot slot hebben we nog 1 auteur die ik graag volgend jaar in Nederland wil zien. Een lastige keuze, maar ik denk dat ik Adrienne Young op Yalfest wil zien. Haar boek De hemel in het ijs moet nog uitkomen, maar dit boek lijkt mij zo tof! Het gaat over vikingen en is volgens mij net zo kickass als Onverschrokken van Lesley Livingston. Aangezien Lesley al eens naar Yalfest is geweest, lijkt het me tof als een soortgelijke auteur naar Yalfest zou komen. Hopen dat ik haar boek daadwerkelijk supertof ga vinden, dan kan mijn Yalfest vast niet meer stuk!

 

Dit zijn de auteurs die ik graag wil zien tijdens Yalfest 2019. Welke auteurs staan er op jouw lijstje? Laat het me weten in de reacties, of stuur me een berichtje op social media!

Volgende week is het onderwerp ‘Boeken die jij zou nomineren voor Beste Boek voor Jongeren’, dus kijk daar zeker naar uit!

7 reacties

1 ping

Naar het reactie formulier

 1. De hemel in het ijs is ZOOO goed.

  • lauriesbooks91 op mei 11, 2018 om 5:15 pm
  • Reageer

  Ik vond Duizend Stukjes Van Jou helaas niet wat ik ervan had verwacht. Ik had eerlijk gezegd al een beetje een idee dat ze dit jaar zou komen. Ik vind Benjamin Alire Sáenz ook een hele goede keuze en ik ben benieuwd of het ooit eens zal gaan lukken. Sarah Pinborough heb ik ook op mijn lijstje. En ik moet nu echt eens die Spellslinger serie op gaan pakken, want dit is niet het eerste The Friday Five lijstje van vandaag waar ik Sebastien De Castell in zie staan. Evenals Adrienne Young trouwens, ook een boek om in de gaten te houden.

 2. Jaaaa Sarah Pinborough mag van mij ook wel komen! Zo jammer dat ze er laatst niet bij kon zijn 😧

 3. Mooi lijstje! Sebastien de Castell & Claudia Gray lijken mij ook tof om te ontmoeten! 😀

 4. Zo leuk om te zien dat bloggers allemaal een ander lijstje hebben! Je hebt echt een heel leuk lijstje samen gesteld!

  • Marloes op november 2, 2018 om 3:02 pm
  • Reageer

  hehe, ik lees dit berichtje nu, vlak nadat de eerste auteur bekend is gemaakt. De eerste auteur is Benjamin Alire Saenz.
  Had je goed voorspelt!

  1. Haha, voorspellende gaven die ik heb 🙂

 1. […] blogpost is onderdeel van de Friday Five, bedacht door Joost van NerdyGeekyFanboy. Bij Joost, Lieke, Laurie, Annabel, Angela en Monica kun je lezen welke auteurs zij op YALfest zouden willen […]

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.