The Friday Five: Auteurs waarvan de achternaam begint met de letter F

Om de week bespreken we tijdens de Friday Five auteurs met een specifieke letter als de eerste letter van hun achternaam. Tot nu toe gaat dit mij vrij goed af, zo ook bij de letter F. Ik had het voor het uitkiezen, en uiteindelijk heb ik vijf geweldige auteurs uitgekozen!

Helena Fox is bekend van Steeds verder weg, een verhaal over een meisje met een depressie. Het speelt zich af in Australië en wordt zeer realistisch en heftig beschreven. Het boek heeft de nodige trigger warnings, maar het weet een ijzersterk en emotioneel verhaal te zijn dat keihard bij je binnenkomt.

Sarah Moore Fitzgerald kan ik niet aan mij voorbij laten gaan, zij is een van mijn favoriete auteurs! Haar boeken zijn zo fijn door de liefdevolle personages en de boodschappen die zij stopt in haar verhalen. Ze weet mij elke keer te verrassen en emotioneel te maken, en ze heeft zelfs gesigneerde boeken naar mij opgestuurd! Ik heb haar zelfs op mijn verjaardag gesproken via Facetime en ik hoop haar ooit te gaan bezoeken in Ierland. Deze auteur heeft sinds De appeltaart van hoop een plek in mijn hart veroverd!

Dan door met Tom Fletcher, die naast muzikant ook geweldige kinderboeken kan schrijven. Zo schreef hij twee verhalen van De Kerstmisaurus, waarin een jongen in een rolstoel een kerstachtige dinosaurus vindt! Het duurt nog even voor het kerst is, maar dan pak ik zeker weer deze boeken erbij.

Dan hebben we Cornelia Funke, bekend van onder andere Pans Labyrint, de Reckless-trilogie en de Inkheart-trilogie. Ik ben fan van haar sinds mijn elfde, haar schrijfstijl is namelijk zo betoverend en elke zin is gewoon een kunstwerk die je keer op keer wil lezen. Ik hoop de Inkheart-trilogie nog een keer compleet te maken, zodat ik eindelijk deze trilogie volledig kan lezen!

Tot slot Gayle Forman, een auteur onder andere bekend van Als ik blijf/If I stay. Na dit boek heeft ze nog vele andere mooie boeken geschreven en is er pas weer een verhaal van haar verschenen. Haar boeken bezitten altijd personages met uitgesproken passies, wat ik heel inspirerend vind om te lezen. Ze weet altijd de gevoelige snaar te raken, en ik heb haar zelfs gesproken op YALC drie jaar geleden!

Dit zijn de vijf auteurs waarvan de achternaam begint met de letter F. Welke auteurs ken jij ook, of is er een auteur die ik zeker moet ontdekken? Laat het me weten, en check de Friday Five van andere deelnemers aan deze rubriek!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.