The Friday Five: Auteurs waarvan de achternaam begint met de letter G

In de Friday Five bespreek ik wekelijks lijstjes van vijf, en om de week komt er een letter uit het alfabet aan bod, dit keer achternamen van auteurs. Voor deze keer heb ik weer vijf toffe auteurs uitgekozen, waarbij ik er drie heb ontmoet! Lees snel verder om mijn aanraders te weten.

We beginnen met Michael Grant, een auteur die ik heb kunnen ontmoeten op YALC. Hij is bekend van de Gone-serie, een epische serie die doet denken aan Under the Dome, maar dan alleen met kinderen. Kinderen met superkrachten, oplopende spanningen, mutaties en genoeg mysterie, deze serie heeft het allemaal! Na zes delen is er nog een trilogie als vervolgserie, maar deze vond ik minder geslaagd.

Matthew Green is een auteur die ik alleen ken van Herinneringen van een denkbeeldig vriendje, een verbazingwekkend bijzonder boek waarbij je leest vanuit het perspectief van een denkbeeldig vriendje. Het is zo’n mooi avontuur over vriendschap en dit perspectief is zo uniek, ik vond het echt adembenemend. Het is nogal een oud boek, maar zeker het kopen waard als je hem ooit in de boekhandel ziet liggen!

Dan door met Stephanie Garber, auteur van de Caraval-trilogie. Haar schrijfstijl prikkelt al je zintuigen en haar wereld is zo magisch en vol interessante aspecten. Binnenkort komt haar boek uit over Jack, die ik graag wil lezen! De uitgeverij probeert dit boek ook te vertalen, dus daar wacht ik geduldig op!

John Green kan ik niet vergeten, hij is een van de grondzetters van de hype rondom YA contemporary. Ik heb zo genoten van zijn verhalen, aangezien de personages van Green heel eigenzinnig zijn en vol kenmerken die je niet snel kan zien bij andere personages. Schildpadden tot in het oneindige is zijn meest recente YA, hopelijk komen er nog meer boeken aan!

Tot slot wil ik nog Sally Green benoemen, bekend van de Half Zwart trilogie. Deze trilogie was zo intens, introduceerde veel queer personages en deze serie heeft zo’n intens emotioneel einde dat het mij voor altijd bijblijft. Als je zin hebt in een serie met (heksen)magie en een strijd tussen goed en kwaad, is dit de trilogie voor jou!

Dit waren de auteurs die ik heb uitgekozen. Ken jij nog goede auteurs waarvan de achternaam begint met de letter G? Laat het me weten, of check de lijstjes van de andere deelnemers aan de Friday Five!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.