The Friday Five: Auteurs waarvan de achternaam begint met de letter H

In de Friday Five bespreek ik wekelijks lijstjes van vijf, samen met andere bloggers. Om de week wordt een letter in het alfabet behandeld, dit keer auteurs waarvan de achternaam begint met de letter H! Hierbij had ik al snel een lijstje bij gemaakt, want ik had het voor het uitkiezen.

Een bekende YA-auteur is Jenny Han, auteur van Aan alle jongens van wie ik hield (hier is zelfs een filmtrilogie van gemaakt op Netflix). Ik heb haar geïnterviewd toen haar boek uitkwam in Nederland, en de zomer is haar andere trilogie ook in het Nederlands verschijnen. Haar boeken zijn luchtig en zoet, de romantiek spat er vanaf!

Iris Hannema is een ervaren reiziger, en heeft naast haar reisboeken ook een YA-verhaal geschreven. Schaduwbroer gaat over een meisje die haar broer is verloren, hij is overleden in Japan. Zij vertrekt naar Tokyo om meer antwoorden te vinden rondom de dood van haar broer, waardoor ze ook een hele andere cultuur tegenkomt. Aangezien ik zelf in Tokyo ben geweest vond ik alles heel herkenbaar, heerlijk om te lezen!

Dan hebben we Sara Holland, bekend van Everless en haar andere tweeluik (waarvan Feniksvlam pas geleden is verschenen). Ik heb haar ontmoet tijdens een editie van Yalfest en ze was zo aardig! Haar boeken zijn fantasierijk en ook een tikkeltje luguber, met hele bijzondere plottwists die je omver blazen.

Alwyn Hamilton heeft Rebel in de woestijn geschreven, uiteindelijk een prachtige trilogie vol sterke personages en zo veel spanning. Ik heb haar kunnen interviewen tijdens Castlefest, en ze is zo’n gezellige babbelaar die zo veel te vertellen had! Ze is na deze trilogie verder gaan schrijven, maar haar nieuwe boek is nog niet vertaald naar het Nederlands. Hopelijk gaat dat nog gebeuren!

Maggie Harcourt hoop ik nog een keertje te ontmoeten, aangezien haar boeken heel geeky zijn. Zo heeft ze De jongen met twee namen geschreven, die gaat over conventies! Heel herkenbaar en leuk om te lezen. Het is mooie is ook dat zij mij wel kent, want ze heeft mij gezien op YALC waarin ik als Peeta zorgt naar een Katniss (en die uiteindelijk vond). Ze noemt dat moment als haar favoriete conventiemoment, zo tof!

Dit zijn de auteurs die ik voor deze keer heb uitgekozen, welke zou jij kiezen? Laat het me weten, of check de Friday Five van andere deelnemers!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.