The Friday Five: Auteurs waarvan de achternaam begint met de letter I

In de Friday Five bespreek ik wekelijks lijstjes van vijf, wat ik doe samen met andere bloggers die meedoen aan deze rubriek. Om de week komt een letter voorbij, dit keer de letter I. Nu moet ik zeggen dat de letter I een onmogelijke opgave is als ik kijk naar mijn eigen boekenkast. Hierdoor moest ik even flink spitten op Goodreads, in de hoop dat ik wat auteurs kon vinden.

Lucy Ivison is de enige auteur in mijn boekenkasten die ik meteen erbij pakte. Zij is de auteur van Lobsters, die ze samen schreef met haar ex-vriend Tom Ellen. Ze is echt hilarisch, net zoals het boek! Ik heb de auteurs nu al twee keer gezien (een keer in Nederland en een keer in Londen), en het is altijd gezellig met deze twee.

Hoe de boekcommunity bijna altijd is: gek, vrolijk, en met een liefde voor gesigneerde onderbroeken… Uhh, ik bedoel boeken.

Daarna werd het lastiger om auteurs te zoeken, maar ik heb er een paar kunnen vinden. Zo heb ik een manga-artiest, namelijk Toshiaki Iwashiro. Hij heeft de manga Psyren bedacht, een vrij onbekende manga die juist waanzinnig goed is. Ik ben gewoon verbaasd dat hier geen anime van is gekomen, want het is heel spannend, zit vol magische krachten en tijdreizen. Mocht je alle mainstream manga al hebben gelezen, zou je Psyren echt moeten oppakken!

Hajime Isayama is ook een bekende manga-artiest, namelijk de bedenker van Attack on Titan. Hier is ook een anime van, die aankomende winter de laatste afleveringen van uitbrengt. Dit is een episch verhaal over de mensheid die in gigantische muren leeft, omdat daarbuiten titans leven die mensen opeten. Zo ontzettend spannend, intens goede karakterontwikkeling en dit laatste seizoen geeft zo veel extra lading aan het verhaal waardoor het echt een legende is onder de manga/anime. Mocht ik het einde van de anime tof vinden wil ik zeker de manga verzamelen, maar ik hoor er wat gemengde verhalen over. We gaan het zien!

Dit zijn helaas al de auteurs waarvan ik boeken heb gelezen, het is een klein lijstje deze keer! Achternamen beginnend met een I zijn erg zeldzaam, maar de volgende keer hoop ik weer een lijst van vijf te geven. Ken jij nog meer auteurs waarvan de achternaam begint met de letter I? Laat het me weten, en check de Friday Five van andere bloggers!

1 reactie

  1. Hahaha. Gelukkig was ik niet de enige die maar op weinig auteurs kon komen. Lobsters wil ik zeker nog een keer lezen.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.