The Friday Five: Auteurs waarvan de achternaam begint met de letter J

In de Friday Five bespreek ik wekelijks met andere bloggers lijstjes van vijf, en om de week gaan we een letter in het alfabet af. Ik had de vorige keer erg veel moeite met vijf auteurs met de letter I, hoe gaat dit uitpakken voor de letter J? Lees snel verder!

Ik wil meteen beginnen met mijn favoriet uit dit lijsje: Emiko Jean! Zij heeft Tokio voor altijd geschreven, waarin een Japans Amerikaans meisje erachter komt dat haar vader de kroonprins is van Japan. Ik vond het geweldig om weer te lezen over dit land en om te zien hoe lastig het leven in het Japanse paleis kan zijn. Ik wil hierna zeker meer van Emiko lezen!

Dan wil ik de 3PAKS in het zonnetje zetten, Raoul de Jong heeft in een van de vorige jaren er ook een verhaal voor geschreven. De 3PAK is altijd een bijzondere verhalenbundel die elk jaar weer meer diversiteit biedt. Ze zijn altijd bij de boekenweek voor jongeren te vinden bij boekhandels, scholen, bibliotheken en meer!

Een van de makers van Conquests heeft een achternaam die begint met de letter J. Dit is een graphic novel reeks over de mensheid die kolonies probeert te stichten op planeten, maar meestal wacht er op een planeet veel gevaar… Veel verschillende verhalen, erg tof om te lezen! Mijn recensies zijn te lezen bij Fantasywereld.

Marte Jongbloed heeft een serie geschreven over moderne hekserij, en ik moet nog wachten op het derde deel in deze reeks. Ik wist eigenlijk weinig over hedendaagse hekserij, waardoor deze serie best interessant is om te lezen. Persoonlijk heb ik er niet veel mee en geloof ik er ook niet in, maar Marte Jongblod weet het wel toegankelijk te maken voor de lezer. Hazels Pentakel is het eerste deel in deze serie.

Jerry Joor is een van de makers van Mausart, een graphic novel over een muis die dol is op muziek. Erg grappig om te lezen, ook hiervan is mijn recensie te lezen op Fantasywereld!

Dit zijn de auteurs die ik heb kunnen vinden. Wat was nog een opgave, maar ik heb er vijf gevonden! Ken jij nog auteurs waarvan de achternaam begint met de letter J? Laat het me weten, en check de Friday Fives van andere deelnemers!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.