The Friday Five: Auteurs waarvan de achternaam begint met de letter K

De Friday Five is al jaren een vaste rubriek op mijn blog, waarin ik wekelijks lijstjes van vijf bespreek. We gaan weer het alfabet af, en behandelen auteurs die beginnen met een bepaalde letter. Dit keer de letter K, die gelukkig (na de moeilijke I en J) erg makkelijk was om in te vullen. Ik heb een gevarieerde lijst kunnen maken, want ik heb zowel Engelse, Nederlandse als Japanse auteurs!

Ik wil beginnen met Adib Khorram, auteur van Darius de Grote is niet oké. Dit verhaal is zo ontzettend ontroerend, aangezien het thema’s als depressie, familie, vriendschap en seksualiteit bespreekt. Dit boek heeft zelfs prijzen gewonnen en ik hoop nog steeds dat het vervolg ook vertaald gaat worden. Deze wil ik namelijk ook ontzettend graag lezen!

Jonne Kramer heeft nu al drie boeken geschreven, alleen heb ik er pas eentje gelezen. Het raadsel van de zee is een vertederend, fantasierijk en mooi verhaal met ook nog eens een fenomenale cover. Ik wil gewoon de andere boeken van Jonne hebben door alleen al die prachtige covers!

Dan door naar een Japanse auteur, namelijk Reki Kawahara. Hij is de auteur van Sword Art Online, die je wellicht kent van de anime of de manga. Dit is dus van oorsprong een boekenserie, en ik vind het zo leuk om naast de anime het verhaal op een andere manier te ervaren! Ik moet nog wel een aantal delen in huis halen, wat ik zeker nog wil doen. Met een beetje geluk ben ik dan al vooruit op de anime als het volgende seizoen gaat beginnen!

Julie Kagawa is een auteur die ik zelfs heb gesproken, wat is dit toch een lieve vrouw! Ze heeft verschillende series op haar naam staan, allemaal fantasy. Ik ben bijvoorbeeld gek op de Talon Saga, die gaat namelijk over draken! Ook vind ik haar serie over vampiers en de serie over Japanse mythologie erg interessant. Hoewel haar verhalen niet heel onvoorspelbaar zijn, is het een auteur waarvan ik erg geniet. Hopelijk komt ze weer een keertje naar Nederland!

Dan hebben we tot slot Hidenori Kusaka, de bedenker van de Pokémon Adventures-manga. Ik heb gewoon meer dan 40 delen van deze serie, het is zo leuk om alle verhalen in al die regio’s te ontdekken! Laatst kocht ik de verhalen van Heartgold/Soulsilver, en hierna moet ik op zoek gaan naar de Black/White manga. Ik kan hier echt geen genoeg van krijgen! De manga is erg spannend, veel intenser dan de game/anime en heeft ook hele sprekende personages.

Dit zijn de vijf auteurs die ik deze keer heb uitgekozen. Welke auteurs die beginnen met de letter K vind jij ontzettend tof? Laat het me weten, en check de Friday Fives van andere deelnemers aan deze rubriek!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.