The Friday Five: Auteurs waarvan de achternaam begint met de letter L

In de Friday Five bespreek ik wekelijks lijstjes van vijf, en deze keer zijn we weer aangekomen bij een achternaam van een auteur. Deze keer moet die beginnen met de letter L, een letter die voor mij goed te doen was. Al snel had ik 5 auteurs te pakken, dus die laat ik graag aan je zien.

Kim Liggett is auteur van Het Schaduwjaar, een boek dat ook verfilmd gaat worden. Dit boek gaat over een gemeenschap die zegt dat vrouwen magie bevatten, en dat ze een in hun puberteit een jaar in het wild moeten leven om hun magie uit te schakelen. Een feministisch, heftig en heel spannend boek, echt een topper!

Rachael Lippincott is een auteur van onder andere Vijf stappen van jou, een tranentrekker van een boek! Ook verfilmd, waarbij de film ook erg mooi is. Rachael is gek op romantische verhalen, hoewel dit boek tot nu toe wel mijn favoriet is en haar tweede boek wat tegenvalt.

Marie Lu mag niet ontbreken, zij is namelijk een fenomenale auteur die onder andere Legend en Warcross heeft geschreven. Haar dystopische verhalen zijn zo spannend, en in Warcross wordt VR naar een hoger niveau getild. Ik heb mij zo vermaakt met dit tweeluik, en hoop dat Marie Lu ooit naar Nederland komt mochten nieuwe boeken van haar vertaald worden.

Kate Ling is de auteur van een sciencefictionserie met veel romantische invloeden, Eenzaam en extreem ver weg. Ik heb Kate kunnen ontmoeten in Londen, waar ze te gast was bij Young Adult Literature Con. Ze was helemaal in stijl met haar sterrenjurk, en ze was ontzettend aardig! Haar volledige serie is vertaald in het Nederlands, en romantici-liefhebbers zullen hier echt van smullen!

Mark Lowery is een van mijn favoriete middle grade auteurs en hij heeft met Charlie en ik mij zo hard geraakt, omdat dit boek op persoonlijk vlak veel overeenkomsten had. Mijn recensie van het boek heeft een heel persoonlijk randje, waarbij ik hoop dat het daardoor nog meer gelezen gaat worden.

Dit zijn de vijf auteurs die ik graag in het zonnetje wilde zetten. Welke auteurs waarvan de achternaam begint met de letter L is jouw favoriet? Laat het me weten, en check de Friday Five van andere boekbloggers!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.