The Friday Five: Auteurs waarvan de achternaam begint met de letter M

In de Friday Five bespreek ik wekelijks lijstjes van vijf, en deze keer zijn we weer aangekomen bij een achternaam van een auteur. Deze keer moet die beginnen met de letter M, een letter die voor mij goed te doen was. We zitten al op de helft van het alfabet, en we hebben nog genoeg auteurs die we kunnen benoemen! Voor de letter M had ik al snel 5 auteurs te pakken, dus die laat ik graag aan je zien.

Tahereh Mafi is voornamelijk bekend van de Touching Juliëtte serie, maar weet je dat ze nog veel meer op haar naam heeft staan? Naast twee fantasy kinderboeken heeft ze ook contemporary verhalen geschreven, die deels zijn gebaseerd op haar eigen puberteit. Haar boeken laten discriminatie zien tegen moslims rond de jaren van 9/11, maar haar verhalen bieden ook hoop en liefde. Een intens gelukkig gevoel is haar nieuwe boek, en ik hoop dat ze nog veel meer contemporary verhalen gaat schrijven! Haar schrijfstijl is zo magisch en briljant, maar in haar contemporary weet ze realistische verhalen ook zo ijzersterk neer te zetten. Echt een zeer inspirerende schrijfster, die ik tijdens de eerste Yalfest ook heb mogen ontmoeten!

De tweede auteur die ik wil noemen is Karen M. McManus, auteur van verschillende spannende YA-thrillers waar je haren in je nek van overeind gaan staan. Ik word telkens weer verbaasd door de uiteindelijke dader en Karen weet goed in het hoofd te duiken van jongeren. Aan het einde van de maand verschijnt haar nieuwe boek, en ik kan niet wachten om die te gaan lezen!

Dan door met Jenny McLachlan, een auteur die hele sprankelende middle grade verhalen weet te schrijven. In Het land van Raas lees je over twee kinderen die vroeger een fantasiewereld bedachten, maar dan komen ze erachter dat die wereld levensecht is! Het is zo’n fantasierijke serie vol avontuur, en ik hoop dat het derde deel ook vertaald gaat worden.

De favoriete auteur van mijn fangirl is Sarah J. Maas, onder andere bekend van De Glazen Troon en Hof van Doorns en Rozen. Haar epic fantasy verhalen zitten vol groteske worldbuilding en magische personages die je keer op keer weten te imponeren. Ik ben momenteel bezig met haar eerste serie, ik ben halverwege het zesde deel. Ik hoop de serie snel uit te gaan lezen, want het is zo’n epische boekenreeks!

Tot slot hebben we Stephenie Meyer, bekend van Twilight. In de volgende aflevering van Hold My Book zullen we Twilight bespreken, zowel het boek als de film. Hoe ervaren we nu het verhaal na meer dan tien jaar, en past dit verhaal nog in deze tijd? We spitten het boek helemaal uit, en voegen nog een snufje humor toe. Weet je dat naast dit boek er ook andere versies zijn van het verhaal? Zo heb je Leven en Dood, waarin de geslachten van personages zijn verwisseld, en in Midnight Sun lees je het verhaal vanuit het perspectief van Edward.

Dit zijn de auteurs die ik zelf heb uitgekozen, heb jij nog andere auteurs die je in het zonnetje wil zetten? Laat het weten in de reacties, en check de deelnemers van de Friday Five voor nog meer auteurtips!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.