The Friday Five: Auteurs waarvan de achternaam begint met de letter N

In de Friday Five maak ik samen met andere bloggers lijstjes van vijf, en om de week bespreken we auteurs die beginnen met een bepaalde letter uit het alfabet. We zijn nu over de helft, en de letter N is aan de beurt! Voor mij was dit niet moeilijk, want al snel had ik vijf auteurs te pakken.

De eerste persoon die ik had bedacht, is Jandy Nelson. Zij is de auteur van Ik geef je de zon, een bloedmooi verhaal over vergeving, familie, liefde en ook nog eens met een prachtige, kunstzinnige en poëtische schrijfstijl. Ik heb zo genoten van dit verhaal, en De hemel begint bij je voeten is ook zo’n mooi boek. Van haar mogen er nog vele mooie boeken komen!

Dan hebben we Patrick Ness, bekend van onder andere de Chaos Walking-trilogie, die ook verfilmd is met onder andere Tom Holland. Ik was echt verslaafd aan deze boeken toen ze uitkwamen, en was zelfs zo ongeduldig voor deel 3 dat ik deze binnen een dag in het Engels had uitgelezen, en dat terwijl ik nog niet heel bekwaam was in de Engelse taal (ik was toen veertien). Ook ben ik enorm geraakt door Zeven minuten na middernacht/A monster calls, een prachtig, ietwat creepy en hartverscheurend verhaal over een jongen die elke nacht dezelfde nachtmerrie heeft. Ik heb Patrick ontmoet tijdens YALC en hij was zo aardig en grappig, die hoop ik ooit weer te kunnen ontmoeten! Een minder bekend verhaal van hem is The rest of us just live here, waarin je juist personages volgt die in YA-verhalen als ”figuranten” of kleine rollen worden gezien. Deze kijk op YA-verhalen was zo origineel, en laat zien dat zelfs kleine personages zo interessant zijn!

Dan door met Marieke Nijkamp, bekend van This is where it ends. Ze heeft laatst een nieuw boek uitgebracht, die ook erg spannend klinkt. Ik heb Marieke ontmoet toen haar debuut uitkwam bij de American Book Center in Amsterdam, en dat was zo’n leuk evenement! Haar boeken zijn altijd erg spannend en mysterieus, en ik hoop dat ze nog vele jaren blijft schrijven.

Jennifer Niven is bekend van het boek Waar het licht is/All the bright places, maar ook Op mijn schouders vond ik een erg mooi boek. Ook Jennifer Niven heeft laatst een nieuw boek geschreven, namelijk Ademloos. Haar boeken zijn heel ontroerend en weten veel mentale problemen aan te kaarten. Niet verrassend dat ze met haar boek vele prijzen heeft gewonnen, want haar boeken zijn enorme aanraders voor contemporary liefhebbers!

Tot slot Sally Nicholls, die Als je dit leest, ben ik dood heeft geschreven. Dit is een boek over een jongen die nog maar een korte tijd te leven heeft, maar ondanks dat erg positief in het leven staat. Een erg ontroerend verhaal waar je ondanks het zielige einde een glimlach van krijgt. Zeker het lezen waard!

Dit zijn de auteurs die ik wist te benoemen. Zijn er nog andere auteurs waarvan de achternaam begint met de letter N die jij kent? Laat het me weten, en check de Friday Five van de andere deelnemers aan deze rubriek!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.