The Friday Five: Auteurs waarvan de achternaam begint met de letter O

In de Friday Five bespreek ik wekelijks met andere boekbloggers lijstjes van vijf, en om de week bespreken we auteurs waarvan de achternaam begint met een bepaalde letter. Dit keer de letter O, en hierbij heb ik geluk gehad en precies vijf auteurs kunnen vinden die ik kon noemen.

Kenneth Oppel is de auteur van Woeker, het eerste deel in De Invasie-boekenreeks. Hierin zijn er planten die wereldwijd zich verspreiden en enorm gevaarlijk zijn. Die jongeren zijn alleen bestand tegen de zuren en het gif dat de planten verspreiden, zouden zij de wereld kunnen redden? Het eerste deel was heel spannend en biedt veel mogelijkheden voor de vervolgdelen, dit boek had mij zeer positief verrast! Ik kan in ieder geval niet wachten op het vervolg.

Als tweede hebben we Micol Ostow, auteur van de Riverdale-boeken. Hoewel ik ben afgehaakt na het derde seizoen van de serie, zijn de boeken wel leuk om te lezen en bieden ze een extra laag aan de personages. Ik heb zelfs een Jughead cosplay die ik aan had tijdens een Moon YA Event met bloggers, wat ontzettend leuk was!

De derde auteur is Louise O’Neill, auteur van onder andere Mermaid. Dit is een hertelling op de kleine zeemeermin, waarbij het feminisme (en ook mannenhaat) sterk aanwezig is. Een krachtige kijk op dit sprookje, en ik heb de auteur zelfs ontmoet en een tekening van het boek laten signeren!

Dan hebben we Rima Orie, auteur van De Zwendelprins. Haar nieuwe boek (die een prachtige cover heeft) komt in 2022 uit, en ik ben hier zo benieuwd naar! Haar boek zit vol diversiteit en fantasy, en ik heb haar ook kunnen spreken tijdens een editie van de leesclub in de bibliotheek van Rotterdam. Zo leuk om Rima te spreken, ze is net zo gezellig als ik had verwacht!

Tot slot hebben we Peter van Olmen, bekend van De kleine Odessa. In deze serie ontdekt Odessa een stad genaamd Scribopolis, die geheel in het teken staat van boeken. Je kan personages en voorwerpen uit boeken halen, en auteurs van eeuwen geleden wonen er ook! Dit is een hele toffe serie vol verschillende klassiekers, maar het wordt toch heel luchtig gebracht. Ik heb de auteur een keer gesproken via Skype, erg leuk om nog meer informatie te krijgen over de boekenreeks! Het is een serie van vier delen, en allemaal te verkrijgen in de boekhandel!

Dit zijn mijn keuzes voor deze week, herken jij deze auteurs, of heb je nog andere auteurs die in deze lijst moesten zitten? Laat het me weten in de reacties, en check vooral de Friday Five van andere deelnemers aan deze rubriek!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.