The Friday Five: Auteurs waarvan de achternaam begint met de letter P

In de Friday Five bespreek ik wekelijks met andere boekbloggers lijstjes van vijf, en om de week bespreken we auteurs waarvan de achternaam begint met een bepaalde letter. Dit keer de letter P, en hierbij heb ik geluk gehad en precies vijf auteurs kunnen vinden die ik kon noemen.

Als eerste wil ik Cindy Paul noemen, een Nederlandse auteur die in het Engels schrijft, voornamelijk queer fantasy verhalen! Zo hebben we For Ever, een mooie bundel aan fantasyverhalen waarbij de verhaallijnen bij elkaar komen. People notice the rain is een contemporary waar weerwolven in voorkomen en een verliefdheid tussen twee jongens, en we hebben het korte verhaal Love potion, over een heks die verliefd is op een prinses. Vol mooie illustraties, en de uitgeverij heeft nog vele merchandise rondom de boeken!

Mijke Pelgrim schreef een verhaal waarin een meisje mee gaat doen aan een klimaatmars naar Brussel. In Dwarsloper merk je dat daar veel bij komt kijken, maar het is ook niet dat het boek alleen maar gaat over het klimaat. Een mooi YA-debuut!

Dan een auteur waarvan een boek is vertaald, namelijk Ashley Poston! Ze schrijft onder andere romantische retellings van sprookjes met een geeky randje, maar je kent haar misschien het beste door Tussen de beesten en wilde rozen, een magisch avontuur vol duistere personages. Ik ben ook enorm fan van Geekerella, en hoop nog de andere retellings te gaan lezen. Ashley zou veel meer bekendheid mogen krijgen in Nederland, want ik zou haar andere boeken ook graag vertaald willen zien!

In de ruimte is het stil van Nicole Panteleakos is een ontroerend verhaal over een meisje met een vorm van autisme die op jonge leeftijd wordt gescheiden van haar grote zus en pleegouders krijgt. Haar zus had beloofd er te zijn als een raket richting de maan gaan, maar zal ze echt bij haar terug komen? Een echte tranentrekker, maar o zo mooi!

Tot slot wil ik nog R.J. Palacio benoemen, de auteur van Wonder. Dit boek gaat over een jongen met veel afwijkingen aan zijn gezicht, waardoor veel leeftijdsgenoten hem maar eng vinden. Hij moet voor het eerst naar een school, wat hij heel eng vindt. Zeer emotioneel, lief en hartverwarmend, en de boekverfilming is ook net zo mooi!

Een paar mooie auteurs die ik heb kunnen vinden, hopelijk heb jij nu wat nieuwe auteurs ontdekt! Ken jij nog fantastische schrijvers waarvan de achternaam begint met de letter P? Laat het mij weten in de reacties, of check de lijstjes van de andere deelnemers aan de Friday Five!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.