The Friday Five: Auteurs waarvan de achternaam begint met de letter Q

We hebben weer een nieuwe letter uit het alfabet die we behandelen in de Friday Five, een letter die haast onmogelijk is. De letter Q wordt niet vaak gebruikt als beginletter van een achternaam, maar ik heb uiteindelijk vijf auteurs kunnen vinden. Eentje waarvan ik daadwerkelijk een boek heb gelezen, de rest nog niet. Wie weet dat ik nog boeken van deze auteurs ga lezen, want een aantal auteurs hebben veel potentie om ook vertaald te gaan worden.

Een auteur waarvan ik wel een boek heb gelezen is Isabelle Quinn, ik heb namelijk haar boek De laatsten gelezen. Hierin ziet Sam een witte mist en lijkt iedereen te zijn verdwijnen. Hij vindt uiteindelijk andere mensen, waar ook iets mee mis is… Ik vond dit verhaal erg kort, maar heel krachtig, precies wat ik gewend ben van de boeken van Clavis!

Jesse Q. Sutanto heb ik leren kennen door onze podcast Hold My Book, want dit was een nominatie voor beste Engelse YA-thriller van 2021! Jesse heeft al meerdere boeken geschreven, dus er valt nog genoeg te ontdekken. The Obsession is een verhaal over een stalker, waarschijnlijk een boek voor de fans van de Netflix-serie You!

Matthew Quick is auteur van onder andere The Silver Linings Playbook, die ook is verfilmd met onder andere Jennifer Lawrence. Ik vond de film best leuk (hoewel niet heel memorabel), en ik zie dat nog meerdere boeken van hem zijn vertaald. Wellicht eens een kans geven!

Kelly Quindlen heb ik vaak voorbij zien komen door het boek She drives me crazy, een queer rom com. De cover ziet er zo leuk uit, dus dit boek hoop ik uiteindelijk nog in bezit te gaan hebben!

Julia Quinn is de auteur van Bridgerton, een grote boekenserie die nu ook wordt uitgebracht als serie op Netflix. Pas geleden is de trailer van het tweede seizoen bekend gemaakt, en Netflix is van plan om nog vele seizoenen te maken. Ik heb de serie nog niet gezien, maar ik hoor er wel goede verhalen over. Daarbij is dit een mooie tijd om de boeken op te pakken, zodat je nog meer kan genieten van de serie!

Dit zijn de auteurs die ik uiteindelijk heb kunnen vinden. Het was een hele opgave, maar het is gelukt! De volgende keer gaat het mij vast iets makkelijker af. Welke auteurs ken jij nog waarvan de achternaam begint met de letter Q? Laat het mij weten in de reacties, of check de lijstjes van andere deelnemers aan de Friday Five!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.