The Friday Five: Auteurs waarvan de achternaam begint met de letter S

In de Friday Five bespreken we om de week auteurs waarvan de achternaam begint met een bepaalde letter. We gaan het hele alfabet af, en nu zitten we bij de S! Ik had ontzettend veel auteurs gevonden die met deze letter beginnen, dus het duurde even voordat ik mijn definitieve keuze kon maken. Er zitten een paar topauteurs tussen, je krijgt hopelijk hierna genoeg aanraders om te gaan ontdekken!

Als eerste een auteur waar pas nog een boek van is verschenen, namelijk Gallant! V.E. Schwab is onder andere bekend van De kleuren van magie en Het onzichtbare leven van Addie LaRue. Ik heb haar een paar jaar geleden ontmoet, wat een geweldige vrouw is dit vol levenswijsheid! Haar personages zijn altijd zo intrigerend en ze weet op wonderbaarlijke wijze magie en duistere dingen te omschrijven, die ook een goede kant hebben.

Neal Shusterman moet ik ook benoemen, want zijn boek Zeis is echt een episch verhaal! Dit speelt zich af in een toekomst waarin AI bestaat, waardoor bijna alle problemen op de wereld zijn opgelost. Mensen kunnen eeuwig in leven blijven, maar door de toenemende bevolking moeten er mensen wel verminderen… De Zeisen ”dorsen” mensen op ethische wijze, oftewel, zij moeten mensen vermoorden. Ontzettend spannend, met sterke personages en een interessante wereld!

Brandon Sanderson is ook een auteur waar ik groot fan van ben. Ik ken hem van De Wreker-trilogie, maar met de Skyward-serie heeft hij mij tot nu toe omver geblazen. Zo spannend, het science-fiction gehalte is hoog, maar niet te ingewikkeld, en er is genoeg humor in deze boeken. En wat een cliffhanger bij deel 2, hopelijk komt het derde deel er snel aan!

Een geweldig mooi queer boek is De falling in love montage van Ciara Smyth, waarin twee meisjes in de zomervakantie allemaal dates nadoen van romantische komedies. Heel aandoenlijk, heel oprecht en met meer lagen dan je in eerste instantie denkt. Erg van genoten, ik hoop dat er meer boeken van deze auteur in Nederland gaan verschijnen!

Tot slot een Nederlandse auteur, namelijk Pamela Sharon! Haar debuut is De geur van groen, een verhaal over een blind meisje, een boek dat je enorm raakt. Haar tweede boek is Wie ik gisteren was, een verhaal over een meisje met een chronisch vermoeidheidssyndroom die haar realiteit verliest door een game. Pamela Sharon is ook onderdeel van de podcast I Write Better Than I Talk en is verder gegaan met schrijven, dus ik kijk erg uit naar de volgende YA-boeken die ze schrijft!

Dit waren de vijf auteurs die ik heb uitgekozen, en dat te bedenken dat ik er nog veel had kunnen noemen. Ken jij nog geweldige auteurs waarvan de achternaam begint met de letter S? Laat het mij weten in de reacties, en check vooral de lijstjes van de andere deelnemers aan deze rubriek!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.