The Friday Five: Auteurs waarvan de achternaam begint met de letter T

In de Friday Five stel ik wekelijks lijstjes van vijf op, en om de week is het alfabet weer aan de beurt, nu met auteurs. We zijn aangekomen bij de letter T, waar ik ook weer vrij makkelijk een keuze bij kon maken. Dit keer ook weer een paar Nederlandse auteurs, en een internationale die ik in levende wijze nog heb gesproken!

Laten we beginnen met Laini Taylor, de auteur met een van de meest magische schrijfstijlen die ik ken. Haar personages voelen als wonderbaarlijke figuren, en stralen zo’n kracht uit waardoor je meteen respect voor ze hebt. Je kent haar onder andere van de Dromendochter-trilogie, maar ik heb vooral genoten van Zonderling!

Als tweede wil ik Lisa Thompson benoemen, want haar meest recente boek heb ik recentelijk nog gelezen! Ik heb haar leren kennen door De Goudvisjongen, en haar meest ontroerende boek is naar mijn mening De dag dat ik verdween. Haar middle grade verhalen zijn zo aangrijpend en zijn leuk voor jong en oud!

Chinouk Thijssen is een Nederlandse auteur, en haar YA-thrillers zijn nagelbijtend spannend! Haar Truth or Dance trilogie gaat over vier vriendinnen die naar de balletacademie willen, maar een persoon dwingt hun tot gevaarlijke opdrachten. Als ze dit negeren, zijn de consequenties groot… Heel spannend, en die spanning neemt elk deel alleen maar toe!

Buddy Tegenbosch is mijn favoriete Nederlandse schrijver, zijn boeken zijn zo aangrijpend voor jongeren. Oog om oog is het boek waardoor ik zo’n fan van Buddy ben geworden, door dit boek merkte ik dat zijn schrijfstijl zo leek op die van John Green, maar ik heb ook ontzettend genoten van Match!

Tot slot Teri Terry, die een aantal jaar geleden aanwezig was op Yalfest. Haar boeken zijn ontzettend spannend, en weten soms toch aardig wat raakvlakken met de realiteit te hebben door de Brexit… Gewist is het eerste deel in deze trilogie, en er is zelfs nog een proloog!

Dit zijn de vijf auteurs die ik heb uitgekozen (en dat terwijl ik Carlie van Tongeren ook nog wil benoemen!), zitten er volgens jou een paar goede auteurs tussen? Of heb ik er juist eentje gemist? Laat het weten in de reacties, en check vooral de invullingen van de andere deelnemers aan deze rubriek!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.