The Friday Five: Auteurs waarvan de achternaam begint met een A

In de Friday Five bespreken we samen met vele bloggers lijstjes van vijf, en laatst hebben we het alfabet rondom boekentitels afgerond. Dit alfabet-thema vond ik heerlijk, dus dat wilde ik er eigenlijk wel inhouden! Na alle titels besloot ik weer het alfabet af te gaan, maar dan met de achternamen van auteurs. Zo ontdek je weer genoeg bijzondere auteurs waarvan je een hele collectie boeken van kan lezen. We beginnen uiteraard met de A!

Laat ik beginnen met S.K. Ali, de auteur van Liefde van A tot Z. Hoewel ik zelf niet heel snel weg ben van romantische verhalen, vond ik dit een heel puur verhaal waarin ik veel meer leerde van andere culturen, en liet S.K. Ali heel goed islamafobie zien en hoe afschuwelijk dit wel niet is. De personages zijn ontzettend mooi en het is ook een vrij zomers boek naar mijn idee. Zeker lezen dus!

Katherine Applegate is een auteur voor de liefhebbers van fantasy, want haar huidige serie is De Eindeling, waarvan het derde deel ook al is verschenen. Die wil ik snel gaan lezen, want deze trilogie is zo leuk! Het is een boek over een fantasywereld waarin een dariene (een hondachtig wezen) ziet dat haar familie wordt vermoord, waardoor ze op zoek moet gaan naar andere wezens van haar soort. Een heel spannend verhaal vol prachtige fantasywezens en genoeg actie, heerlijk voor de wat jongere fantasyliefhebbers!

Ik heb Melissa Albert kunnen ontmoeten tijdens Young Adult Literature Con 2018 in Londen, ze was een hele toffe auteur! Ze heeft Hazelwoud geschreven, een heel sprookjesachtig en duister verhaal. De andere verhalen in dit universum zijn helaas niet vertaald, maar zijn echt het lezen waard !

Tot slot David Arnold, een fantastische auteur van onder andere De kids of appetite en Muggenland. Zijn contemporary verhalen zitten vol fascinerende personages en een prachtige schrijfstijl vol ontroerende momenten. Hij herkende mij meteen tijdens Yalfest als ”beroemde Instagrammer” en we hebben zelfs samen paprikachips gegeten, wat hij ontzettend lekker vond (volkomen begrijpelijk!). Echt een geweldige man, ik hoop dat we elkaar ooit weer tegenkomen!

Dit zijn de auteurs die ik heb gekozen waarvan de achternaam begint met een A. Zo gaan we weer het hele alfabet af en ik hoor graag als je snel wilt instappen, dan zorg ik dat je snel de thema’s weet voor de aankomende maanden. Wie is jouw favoriete auteur waarvan de achternaam begint met een A?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.