The Friday Five: Auteurs waarvan de achternaam begint met een B

We gaan met de Friday Five weer het alfabet af, dit keer met de achternamen van auteurs. We gaan door met de tweede letter uit het alfabet, waar ik weer veel auteurs bij kon bedenken. Ik heb mijn top vijf uitgekozen, een mooie mix tussen fantasy en realistische verhalen, tussen boeken voor jonge en oude lezers.

We beginnen met Daniëlle Bakhuis, die verschillende spannende YA-boeken heeft geschreven bij onder andere Best of YA. Zo heeft ze twee dystopische verhalen (De Eliminatie en De Executie), maar is ze ook bekend door haar horrorboeken zoals Clownsnacht en Het huis zonder einde, waar ik nog steeds nachtmerries over heb… Binnenkort komt ook een Best of YA XS verhaal van haar uit, welke zal gaan over een mysterie rondom een overleden meisje en twee vriendinnen die hier wellicht iets mee te maken hebben… Ik kan niet wachten!

Ik kan Leigh Bardugo niet vergeten, de auteur van de Grisha-trilogie en de Kraaien-duologie! De Verminkte Koning is een soort vervolg op beide series en gaat onder andere over Nikolai, en het vervolg komt ook binnenkort uit. Mooie timing zo met de Shadow and Bone serie op Netflix!

Dan een middle grade auteur, namelijk Ali Benjamin. Zij heeft mij echt omver geblazen met Suzy en de kwallen, een ontroerend verhaal over een meisje met een fascinatie voor kwallen. Daarnaast heeft ze ook Op zoek naar Paulie Fink geschreven, een boek dat mij een glimlach op mijn gezicht bezorgde door de positieve boodschap die ze aan de lezer meegeeft. Hier wil ik zeker meer van lezen!

Een andere auteur die ik ook niet mag vergeten is Holly Black, de auteur van de Elfhame-trilogie! Ik heb zo genoten van deze magische serie, en ik ben nog blijer om het feit dat ik de limited editions heb. Binnenkort komt Water uit, een andere trilogie die zich afspeelt voor de Elfhame-serie. Ook weer in limited editions, die mag je niet missen!

Tot slot Astrid Boonstoppel, auteur van Dit is hoe het ging en De academie. Verder kan je Astrid herkennen van de podcast I Write Better Than I Talk, waarin ze samen met drie andere YA-auteurs praat over schrijven. Haar boeken hebben (tot nu toe) een luguber randje en haar tweede boek weet mysterieus te blijven.

Dit zijn de auteurs die ik heb uitgekozen. Ken jij nog andere goede auteurs waarvan de achternaam begint met een B? Laat het me weten, of check de Friday Five van andere deelnemers aan deze rubriek!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.