The Friday Five: Auteurs waarvan de achternaam begint met een D

In de Friday Five bespreek ik met andere bloggers lijstjes van vijf, om de week bespreken we auteurs waarvan de achternaam begint met een bepaalde letter. We gaan het hele alfabet af, nu gaan we door naar de D. Dit was iets lastiger dan gedacht, maar met wat zoeken kon ik een lijst van vijfvinden.

We beginnen met een Nederlandse auteur, namelijk Laura Diane! Zij is auteur van Als de nacht eindigt en Als de morgen begint, en binnenkort verschijnt Ivelle, haar nieuwe boek. In haar tweeluik schrijft ze over een toekomst waarin de zon zo gevaarlijk is, dat je levend verbrandt en waardoor de mensheid alleen in het donker naar buiten komt. In haar nieuwe boek lees je over een wereld waarin je oogkleur je emoties weergeven. Er komt nog genoeg leuks aan, want Laura zit zeker niet stil met schrijven!

Dan hebben we Anna Day, die een fandom naar een hoger niveau weet te tillen. Haar personages belanden tijdens een conventie in de fictieve wereld van hun favoriete boek, alleen is dit een dystopische wereld waarin ze de verhaallijn niet mogen veranderen. Een erg tof tweeluik, Fandom is het eerste deel!

Mel Darbon schreef Rosie hartje Jack, een hartverwarmend verhaal over een meisje met het syndroom van down die op een reis gaat naar haar vriendje. Van dit boek krijg je werkelijk het awwww-gevoel, maar is het ook erg spannend aangezien Rosie in enge situaties verzeild raakt.

In mijn hoofd is het boek van Sharon M. Draper, een ongelooflijk bijzonder verhaal over een meisje met een syndroom waardoor ze haast niet kan bewegen en in een rolstoel zit. Afgezien daarvan is ze erg intelligent, wat ze graag wil bewijzen aan de buitenwereld. In dit boek realiseer je je dat je nooit moet afgaan op eerste indrukken en dat je mensen met een beperking nooit zou moeten onderschatten.

Tot slut Juno Dawson, een trans auteur die erg diverse verhalen weet te schrijven. In Clean lees je over een drugsverslaafd rijk meisje die in een kliniek terecht komt en andere verslaafden leert kennen, waarbij de verslavingen verschillend zijn. Een erg oprecht en heftig verhaal, maar kan heel leerzaam zijn voor jongeren. Juno Dawsons andere boeken zijn niet vertaald, maar zou ik wel graag willen lezen!

Dit zijn de vijf auteurs die ik heb gevonden. Heb jij nog wat aanraders voor mij? Laat het mij weten, of check de Friday Fives bij andere deelnemers van deze rubriek!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.