The Friday Five: Auteurs waarvan de achternaam begint met een R

Een nieuwe Friday Five, eentje waarin we weer door gaan met de auteurs met het alfabet! Dit keer de letter R, een letter die ik vrij snel had kunnen invullen. Ik had er zelfs zo veel, dat ik moeite had om er maar vijf uit te kiezen! Ondanks de keuzestress heb ik mijn lijstje van vijf weer gevuld!

We beginnen met Anna Ruhe, auteur van De magische apotheek! Deze boekenreeks ziet er echt geweldig uit, want naast deze mooie covers zijn er ook nog schitterende illustraties aan de binnenkant. Het zijn hele leuke fantasyverhalen vol magische luchtjes, en elk deel speelt zich af in een andere stad! Genoeg avontuur te vinden in deze boekenreeks!

Rick Riordan mag niet ontbreken, de auteur van de Percy Jackson-serie en andere mythologische boeken! Hij heeft ook Dochter van de diepzee geschreven, een verhaal vol avonturen op zee. Iets anders dan mythologische verhalen, maar ik heb er enorm van genoten! Binnenkort komt er ook een boek uit waarin Percy vertelt over alle verschillende Griekse goden, dat lijkt me zo leuk om te lezen!

Dan hebben we Jason Reynolds, die vooral mij enorm is bijgebleven door 67 seconden, een verhaal in vrije versvorm vol emotie. Ook vond ik Echte Amerikaanse jongens erg goed, aangezien Reynolds samen met een witte auteur een boek schrijft over discriminatie. Ik hoop dat er nog veel boeken van Reynolds verschijnen, want hij is een fantastische auteur!

Dan gaan we overstappen naar een Nederlandse auteur, namelijk Rianne Robben! In Zomerburen vertelt ze veel over het plattelandsleven in Drenthe, maar gaat het vooral naar de zoektocht rondom seksualiteit en jezelf leren kennen. Een heel informatief en mooi boek voor jongeren, en ik kan niet wachten op de andere boeken die Rianne gaat schrijven!

Tot slot Dorothée de Rooy, die De Orde van de Gouden Leeuw heeft geschreven. Hier zijn al twee delen vanuit, en hopelijk komt er nog veel aan! In dit verhaal ga je naar een fantasywereld die is gebaseerd op het oude Nederland, echt heel interessant om te lezen!

Dit waren de auteurs die ik heb gekozen. Heb jij nog aanraders voor mij? Laat het vooral weten in de reacties, en check vooral de andere invullingen van de mededeelnemers aan de Friday Five!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.