The Friday Five: Auteurs waarvan je meer dan 5 boeken in je kast hebt staan

In de Friday Five maak ik al jaren wekelijks een lijstje van vijf, en nu gaan we in deze wekelijkse rubriek kijken naar auteurs waarvan ik meer dan vijf boeken in mijn boekenkast heb staan. Sommige auteurs verdienen gewoon een grote collectie in de kast, dus van veel auteurs heb ik meerdere werken verzameld. Een lijstje voor deze Friday Five uitkiezen was erg makkelijk, met dank aan Kwante voor het bedenken van dit onderwerp!

We beginnen met Leigh Bardugo, de auteur die de Grishaverse heeft bedacht. Je ziet hier maar een deel van de collectie op staan. Ik heb ook de Grisha-trilogie, de hardcovers van De Kraaien, en dan ook nog de losstaande verhalen! Bij elkaar heb ik elf boeken van deze auteur, en ik vind het totaal niet erg als dit in de toekomst nog hoger gaat worden. Haar schrijfstijl is zo magisch en de Grishaverse is zo briljant bedacht, daar kan ik geen genoeg van krijgen!

Rick Riordan mag echt niet ontbreken, want zijn collectie is echt gigantisch! Ik heb bijna al zijn vertaalde boeken (het derde deel van de graphic novel ontbreekt nog), wat extra informatie-boeken en binnenkort komt er weer een geheel nieuw verhaal van hem aan. Zijn collectie is nu rond de 25 boeken, maar dat mag van mij alleen maar meer worden!

Mijn fangirl is een waanzinnig grote fan van Sarah J. Maas, en naast deze Nederlandse boekenbox heeft ze nog meer edities van haar series in de kast staan. Ik hoop binnenkort Bookshelf Tours te gaan maken, dan kan je al haar edities zien! We hebben zelfs twee planken moeten vrij maken zodat ze er alles in kon zetten… Deze high fantasy series zijn echt ijzersterk, en ik hoop snel verder te gaan met De Glazen Troon-serie.

De collectie van Tahereh Mafi blijft maar groeien. De Touching Juliëtte krijgt er nog een verhaal bij, maar daarnaast heb ik ook haar twee kinderboeken en haar contemporary Een bijna eindeloze afstand, en haar nieuwe boek moet ik ook nog scoren! Haar schrijfstijl is zo uniek en de karakteropbouw is briljant, hoewel ik na de originele trilogie het verhaal wat minder vond worden. Haar contemporary was ook zo realistisch en aangrijpend, ook dat genre kan ze prachtig aanpakken!

Tot slot hebben we nog Michael Grant, Gone is een van mijn favoriete boekenseries! Ik kreeg het eerste deel toen ik dertien was, om te lezen tijdens een boottochtvakantie met mijn ouders. Ik was meteen verslaafd, en keek daarna zo onwijs uit naar de rest! Bij elk nieuw deel rende ik naar de boekhandel om hem in huis te halen. Na zijn zesdelige serie (die zo fantastisch was), kwam er nog een trilogie erna, alleen is die iets minder geslaagd. Ik heb Michael Grant zelfs kunnen ontmoeten op YALC, en naast deze serie heb ik ook nog drie andere boeken van hem. Wat mij betreft mag hij nog jaren doorgaan met schrijven!

Dit zijn de auteurs die ik in het zonnetje wilde zetten en waarvan ik meer dan vijf boeken in mijn boekenkast heb staan. Van welke auteurs heb jij een enorme collectie? Laat het me weten, en check de lijstjes van andere Friday Five deelnemers!

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Yesss, Rick Riordan high five!

    1. Woehoe, die kan gewoon niet ontbreken!

  2. Ja ik heb ook super veel boeken van Rick Riordan! Het valt me op dat ik veel meer losstaande boeken in mijn kast heb staan. Heb zelfs het thema voor mezelf veranderd naar meer dan 3 boeken, want anders ging het mij echt niet lukken. Tijd om meer series in huis te halen, haha!

    1. Het thema iets aanpassen kan altijd, en meer series meer beter haha! 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.