The Friday Five: Favoriete boeken van Best of YA

Best of YA, het is toch wel mijn favoriete uitgeverij. Niet alleen omdat ik twee jaar in het promoteam heb gezeten en hun boeken flink heb gepromoot, maar ook omdat ze zo veel boeken uitgeven, waarvan vele boeken ook ontzettend goed zijn. In de Friday Five maak ik wekelijks een lijstje met Madelon (The Book Diaries), Esmee (Leesmee), Marjolijn (Dream To Read) en Patricia (Nine Sisters). Deze week bespreken we onze favoriete boeken van Best of YA.

 

Toen ik een blik wierp in mijn boekenkast, pakte ik meteen De Hongerspelen op van Suzanne Collins. Welke boekennerd heeft dit boek nou niet gelezen? Het is echt een klassieker onder de dystopische YA-boeken, een echte mustread. Daarbij vond ik de films echt fantastisch (ik heb ze allemaal gezien in de bioscoop) en mede dankzij De Hongerspelen ben ik veel YA-boeken gaan lezen. Een boek dat dus niet mag ontbreken in de Friday Five!

Voor mij is Gone ook een echte klassieker. Ik kreeg het eerste deel van Gone omdat ik een goed rapport had (volgens mij in de eerste klas) en al snel verslond ik dit boek. Elk jaar wanneer een nieuw boek uitkwam besloot ik weer de hele serie te lezen. Michael Grant heb ik ook kunnen spreken tijdens YALC en hij heeft zelfs dit boek gesigneerd, hoe gaaf! Ook door Gone ben ik veel meer YA-boeken gaan lezen en is mijn liefde voor boeken enorm gegroeid.

Oog om oog van Buddy Tegenbosch is ook een van mijn favoriete boeken. De schrijfstijl van Buddy is gewoon fascinerend. Ik weet niet hoe hij het doet, maar als ik eenmaal Oog om oog lees, vergeet ik de wereld om mij heen en focus ik mij alleen maar op het verhaal. Buddy is echt een geniale combinatie van de bijzondere personages van John Green, maar met de ijzingwekkende spanning van Stephen King.

Dan hebben we nog een stoere chick die met gemak het kan opnemen met Katniss Everdeen. In Onverschrokken lees je over de Romeinse tijd en vrouwelijke gladiatoren. Dit boek ging lekker vlot en is ontzettend spannend en nu ik eenmaal Lesley Livingston heb gezien op Yalfest (die zo hilarisch is), vind ik dit boek nog leuker!

Tot slot hebben we Eleanor & Park van Rainbow Rowell. Hoewel ik niet zo van de romantische verhalen ben, vond ik deze contemporary over twee buitenbeentjes heel mooi. Deze twee personages voelden levensecht en de opbouw van hun band is echt zo goed in elkaar gezet. En dat einde… Pffff, dat einde zal ik echt nooit vergeten. Dit boek verdient een mooie plek in de Friday Five!

 

Zo, dat was de Friday Five voor deze week. Welke titels van Best of YA zijn jouw favoriet? Laat het me weten in de reacties!

2 reacties

  1. De Gone serie oh mijn god! Die heeft destijds zó veel indruk op me gemaakt. Ik kon niet geloven wat voor bizarre dingen ik allemaal las. Over al die vreemde krachten, de mysterieuze duisternis. Ik heb die boeken echt verslonden toen. Misschien wel weer tijd voor een reread.,.?

    1. Ja moet je doen! Ik wil ze ook weer eens herlezen als ik de tijd heb. Pure gekte die boeken… :O

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.