The Friday Five: Beste boekcliffhangers

Een nieuwe vrijdag, een nieuwe Friday Five! Deze week bespreken we (Madelon van The Book Diaries, Esmee van Leesmee, Marjolijn van Dream to Read en Patricia van Nine Sisters en ik) boeken met enorme cliffhangers. Bij boekenseries proberen auteurs de lezer altijd wat nieuwsgierig te maken naar het volgende deel en ik heb vijf boeken uitgekozen die daar enorm voor zorgen. Het meest frustrerende is dan ook, dat je moet wachten op het nieuwe deel…

 

– Helden van Olympus #3 Het teken van Athena – Rick Riordan

Rick Riordan is altijd al een held door zijn eindes die hij geeft aan zijn boeken. Meestal kan ik dan niet anders dan meteen zijn nieuwe boek te lezen, maar tijdens Het teken van Athena lukte dat niet, omdat het vierde deel van Helden van Olympus nog niet uit was. Wat was dat een marteling zeg! Dit boek eindigt namelijk zo spannend en maakte mij zo verbaasd, en dat terwijl ik anderhalf jaar moest wachten op het vierde deel! Ja, dit boek hoort zeker in het rijtje thuis.

– De Hongerspelen #2 Vlammen – Suzanne Collins

Ja, Vlammen moet ook in het rijtje staan van boeken met een cliffhanger. Die laatste zin… BOEM! Wow, het was zo heftig en schepte al enorme verwachtingen voor het derde deel, want Katniss was daardoor helemaal klaar om de strijd in te gaan tegen president Snow. Ook de film wist het einde erg goed neer te zetten. Pfoeh, het zou maar akelig zijn als je in Panem leeft!

– The Maze Runner #1 De Labyrintrenner – James Dashner – Recensie

De Labyrintrenner is sowieso een spannend boek, helemaal door het einde dat je blik op dit boek weer totaal verandert. Sowieso is James Dashner een genie op het gebied van cliffhangers. Zijn boeken lees ik gewoon het liefst in een keer uit, want hij weet vaak een hoofdstuk te eindigen met een spannende gebeurtenis waardoor je wel verder MOET lezen.

– De Graces #1 De Graces – Laure Eve – Recensie

De Graces is een heel mysterieus boek waarbij je twijfelt of magie echt bestaat. Ik had eerst het idee dat het een andere versie van Twilight was, maar uiteindelijk ging dit boek een totaal andere kant op. En dat einde… I’M SHOOK! Het hoofdpersonage intrigeerde mij al enorm, maar helemaal door het einde. Ik wil meer! Gelukkig kunnen we dit jaar al genieten van het tweede deel van deze duologie, ik kan niet wachten!

– Divergent #2 Opstand – Veronica Roth

De trilogie van Veronica Roth moet zeker niet ontbreken in de Friday Five. Dit boek was namelijk enorm besproken op de middelbare school toen het boek uit was. Vele klasgenootjes hadden dit boek gelezen en we zaten samen te fanboyen/fangirlen over de cliffhanger bij het tweede deel van Divergent. De boeken werden aan elkaar uitgeleend, hoe tof! Ja, ook dit einde was shocking en toen het derde deel uit kwam, was ik een van de eerste die het boek had gehaald bij de boekhandel.

 

Zo, dat was mijn Friday Five voor deze week. Welke boeken hebben volgens jou een enorme cliffhanger? Laat het me zeker weten in de reacties!

3 reacties

  1. Oeh De Graces goede cliffhanger… dan moet ik misschien toch eens even mezelf ertoe aansporen om verder te lezen, haha.

    1. Ja doen hoor Madelon, het eind was echt shocking! :O

  2. Toen ik die titel zag, moest ik direct aan Vlammen denken van Suzanne Collins. Want inderdaad, welke cliffhanger is me dat! Ik weet nog dat ik in de tijd in shock was en ik moest wachten op het volgende deel want zou mijn vriendin pas na het weekend zien en kon toen pas het derde deel van haar lenen

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.