The Friday Five: Beste boeken voor een regenachtige dag

Het is het eind van januari en de afgelopen tijd vond ik het maar al te koud buiten. Dat is juist een mooi excuus om lekker veel te lezen, lekker warm op de bank of wellicht onder de dekens. Deze week bespreken we tijdens de Friday Five boeken die ideaal zijn om te lezen tijdens een regenachtige dag. Dit onderwerp is bedacht door Joany van Craving Pages.

Laten we beginnen met Oog om oog. Toen ik begon aan dit boek, werd ik helemaal gezogen in dit verhaal. Ik dacht niet aan mijn eigen leven, dingen die ik moest doen of ik dat niet aan anderen, ik was gewoon in het hoofd van de hoofdpersoon en ik kon de hele buitenwereld van me afsluiten (zelfs in een drukke trein). Buddy Tegenbosch heeft gewoon zulke excentrieke personages die me doen denken aan de personages van John Green, terwijl het einde net zo spannend is als een verhaal van Stephen King! Ook al heb je uitzicht op een regenachtige buitenwereld, merk je daar niks meer van als je eenmaal aan dit boek bent begonnen.

Hazelwoud is zo’n mysterieus verhaal met wat Alice in Wonderland-invloeden en is zo magisch en vindingrijk! Dit is echt een verhaal dat te lezen is tijdens een regenachtige dag, omdat dit een avontuur is in een woud waar je helemaal geen last kan hebben van regendruppels. Daarbij zijn alle personages die Melissa Albert weet te bedenken zo wonderschoon, daar kom je wel een regenachtige dag mee door!

Suzy en de kwallen is een verdrietig verhaal, maar wel een verhaal dat zo mooi is waar je graag voor onder een dekentje duikt. Dit boek gaat over Suzy, haar fascinatie voor kwallen en de rouw rondom haar beste vriendin die is overleden. Het is een heel fijn verhaal dat dicht bij mijn hart ligt en ik weet zeker dat je er veel moois uit kan halen terwijl buiten regenbuien aan de gang zijn.

Al het moois is niet verloren is eerder een boek dat zich afspeelt in de herfst, maar bevat een prachtige schrijfstijl en zulke intense personages die je moet leren kennen als je tijdens de regen binnen zit met een warme mok thee. Het is een verhaal waarin de hoofdpersoon een enorme groei meemaakt en deze groei wil je ook meemaken in de rest van het jaar.

Tot slot Steeds verder weg, een boek dat wat past rondom Blue Monday. De hoofdpersoon heeft namelijk depressieve gedachten. Dit boek is vrij heftig, maar laat ook goed zien hoe iemand langzaamaan in de put raakt en wat voor oorzaken dit kan hebben. Ik was ook erg onder de indruk van de schrijfstijl en daardoor is het zeker een boek dat ik kan aanraden rond wat sombere regenachtige dagen. Daarna wel even wat leuks zien of lezen om je gemoedstoestand weer hoog te houden!

Dit zijn de boeken die ik kan aanraden tijdens regenachtige dagen. Welke boeken wil jij lezen als het buiten hard aan het regenen is? Laat het me weten, of lees over andere aanraders van bloggers die meedoen aan de Friday Five!

1 reactie

  1. Ooh, Suzy en de Kwallen is zo mooi 🥺

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.