The Friday Five: Beste boektitels

Als je de laatste paar weken op de vrijdag mijn blog bekijkt, weet je dat er weer een Friday Five online staat. In deze rubriek maak ik samen met Madelon (The Book Diaries), Esmee (Leesmee) en Marjolijn (Dream to Read) een lijstje van vijf, elke week hebben we een ander onderwerp. Deze week hebben we het over beste boektitels. Nu doet ook Patricia mee van Nine Sisters! Na een tijdje speuren in mijn boekenkast heb ik vijf boeken gevonden die zeker in dit rijtje horen. De meeste boekentitels zijn alleen wat… luguber? Ik heb misschien niet de meest vrolijke titels uitgekozen, maar deze titels spreken mij wel enorm aan.

 

We beginnen met Het rampzalige verhaal van jou en mij. Rampzalig? Door dat woord begon ik al nieuwsgierig te raken naar het verhaal. Helemaal toen ik wist dat het ging over een meisje die letterlijk haar hart brak en als geest nog kan kijken naar het leven van haar nabestaanden werd ik al enthousiast. Mijn enthousiasme bleef hangen, want dit vond ik echt een fantastisch goed boek!

Vrees me heeft ook een bijzondere titel. Helemaal als je nagaat dat de volgende boektitels in de Touching Juliëtte-trilogie hard kunnen overkomen (Verwoest me, Breek me, Versplinter me, Vertrouw me) leek deze serie mij heel goed. En ja hoor, ik had gelijk! Tahereh Mafi heeft echt een onvergetelijke en unieke schrijfstijl die de hoofdpersoon perfect reflecteert.

Herinneringen van een denkbeeldig vriendje sprak mij ook meteen aan door de titel. Denkbeeldige vriendjes zijn bedacht door kleine kinderen, maar wat nou als ze echt zouden bestaan? Dit boek is zo ontroerend aangezien het gaat over een denkbeeldig vriendje die al heel oud. Zijn ”maker” is namelijk een autistisch jongetje die blijft geloven in zijn denkbeeldige vriendje. De manier waarop denkbeeldige vriendjes zijn beschreven is zo goed en dat einde… O o o, dat raakte me zo.

Mijn hart en andere zwarte gaten klinkt ook al heel luguber, maar is ontzettend mooi Dit boek gaat over twee depressieve pubers die een zelfmoordpact sluiten waarbij ze elkaar helpen bij het maken aan een eind van hun leven. Dit boek is heel heftig door alle depressieve gedachten van de twee pubers, maar toch zit er een hoopvolle boodschap in het verhaal.

Als laatst hebben we nog Als je dit leest, ben ik dood. Ook deze titel sprak mij meteen aan toen ik hem in de boekhandel zag. Ik moest hem gewoon meenemen en meteen op de dag dat ik hem kocht, las ik hem uit. Dit boek gaat over een jongetje die over een paar maanden zal sterven. Hij wil graag nog een boek schrijven voordat hij sterft, dus hij schrijft een soort dagboek waarin hij vertelt over zijn leven. Ook weer een boek met weinig vrolijkheid, maar wel een mooi waar ik nog lang over zal nadenken.

Dit zijn de vijf boeken die naar mijn idee beste boekentitels zijn! Al deze vijf boeken zijn mij zeker dierbaar en hebben allemaal een mooi plekje in mijn boekenkast. En hoe zit het met jou? Welke boekentitels zijn jouw favoriet?

8 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Ik vind het eigenlijk wel erg dat “Alles gaat fout en iedereen gaat nog meer dood en oh ja de vijand is haar vader” er niet tussen staat, maar dat is mijn mening, he.

  1. Ja dat boek moet nog uitgegeven worden hè dus die titel bewaar ik voor later.

   1. Okay, okay, point taken

 2. The Problem With Forever was voor mij een boek die ik puur vanwege de titel al kocht -ik moet ook eerlijk bekennen dat het boek nog steeds op mij TBR staat. Ehm…oeps? En verder zie ik het boek “The Hate U Give” heel veel voorbij komen en dat boek intrigeert me alleen al door de titel.

  1. Dat zijn allebei inderdaad heel intrigerende titels! The Hate U Give ga ik ook zeker lezen, ben daar heel benieuwd naar!

  • nickyvbezouw op april 14, 2017 om 1:04 pm
  • Reageer

  Er zijn zoveel leuke titels! Maar ik moet zeggen dat de Kids of Appetite me wel meteen aansprak door de titel 🙂

 3. Wow. Die titel van ‘Als je dit leest, ben ik dood’, komt wel ff goed binnen zeg. Inderdaad een hele goede titel voor zover ik nu kan zeggen, hihi.

 4. Ik schrik eerder van “Als je dit leest, ben ik dood”! Alhoewel ik wel nieuwsgierig ben…. Dilemma!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.