The Friday Five: Beste boekverfilmingen

Boekverfilmingen, het kunnen of enorme missers zijn, of juist erg goed het verhaal van een boek op het grote scherm afbeelden. Twee weken geleden vertelden we in de Friday Five over boekverfilmingen die we achteraf liever niet hadden willen zien, maar nu wil ik juist de boekverfilming-toppers benoemen! Het verfilmen van een boek blijft lastig, maar soms weet het juist een geweldige film te zijn. Hierbij mijn top 5 boekverfilmingen!

The Hunger Games heeft vier geweldige films die ik ontzettend sterk vond. Jennifer Lawrence speelt Katniss fenomenaal, net zoals de andere acteurs en actrices. Panem wordt heel realistisch afgebeeld, het verhaal van de boeken wordt goed overgenomen in de film en het maakt bijna net zo’n sterke impact als de boeken. Elke film keek ik in de bioscoop en na elke film wilde ik alleen maar meer. Nu maar wachten op de verfilming van de proloog, die lijkt me ook een uitstekend boek voor een verfilming!

The Fault in Our Stars heeft ook een mooie boekverfilming. Ik heb deze film in de bioscoop gezien met vrienden, en allen kwamen met een betraand gezicht naar buiten. En terecht, want deze film is hartverscheurend mooi! Een paar kleine veranderingen ten opzichte van het boek, maar de makers zijn er vrij trouw aan gebleven en zelfs quotes zijn helemaal overgenomen.

Me Earl and the Dying Girl vind ik bijna nog beter dan het boek. Deze film gaat over een vrij ongemakkelijke jongen die wordt geforceerd om vrienden te worden met Rachel, een meisje die kanker heeft gekregen. Het verhaal is lekker awkward, hilarisch maar ook heel pijnlijk. De film weet veel meer emotie te brengen in het verhaal, mijn hart brak haast bij het einde! De film weet een iets mooiere boodschap te geven aan de kijker, wat niet voorkwam in het boek. Echt een geslaagde boekverfilming!

It’s kind of a funny story wist ook mijn hart te veroveren, omdat het de sfeer van het boek goed weet te laten zien. Het verhaal is vrij heftig aangezien de hoofdpersoon lijdt aan een enorme depressie waardoor hij wordt opgenomen in het ziekenhuis, maar de film heeft ook wat aandoenlijks en grappigs. Echt een aanrader!

Tot slot een verfilming waar gemengde reacties over waren, namelijk Ready Player One. Ik had het boek zes jaar geleden gelezen, terwijl ik de film een paar maanden geleden zag toen die op Netflix stond. Ik was dus wel wat details kwijt over het verhaal, dus de film wist mij gelukkig erg te plezieren. Een visueel spektakel en ook voor de geeks een waar walhalla! Naar mijn mening vind ik de verfilming echt heel gaaf, dus ik hoop dat het vervolg van het boek ook uiteindelijk verfilmd gaat worden.

Er zijn eigenlijk nog genoeg verfilmingen die vrij goed zijn, dus ik geef nog even wat eervolle vermeldingen: Five Feet Apart, Love Simon en Every Day. Welke boekverfilmingen vind jij erg geslaagd? Laat het me weten, of check de Friday Fives van de andere deelnemers aan de Friday Five!

Hierbij wil ik ook nog een oproepje doen aan alle bloggers die toevallig deze Friday Five lezen. Toen ik begon met de Friday Five (ik nam het hosten van deze rubriek over van iemand die stopte met bloggen), had ik gevraagd wie nog meer mee wilde doen. Hierbij kreeg ik meer dan dertig aanmeldingen, en hadden we dus met een enorme groep wekelijks lijstjes! Erg leuk, maar nu zijn er maximaal vier bloggers die nog af en toe meedoen met de Friday Five. Erg jammer, want het is juist leuk als bloggers onderling elke vrijdag op elkaars lijstjes kunnen reageren. Mocht jij dus mee willen doen met de Friday Five, laat het me weten! Iedereen is welkom en ik noem je blog dan ook elke keer in de Friday Five. Zo steunen we elkaar een beetje, heb je wekelijks content voor je blog op de vrijdag en heb je meer interactie met andere bloggers! Als je je e-mailadres naar me stuurt (via Instagram, als reactie of Twitter), zet ik je in de Google Docs waar je onderwerpen kan opperen, maar je kan ook via de menubalk hierboven bij de lijst van Friday Five kijken naar de aankomende onderwerpen. Volgende week bespreken we vijf boeken die beginnen met de letter I, hopelijk doe jij ook voortaan mee!

3 reacties

  1. Ik kijk echt veel te weinig films, haha. Maar the Hunger Games heb ik ook op mijn lijstje staan! En Love, Simon was inderdaad ook een hele goede film. Erg van genoten!

  2. Zo anders als mijn keuze, maar nu heb ik heel eerlijk ook weinig films gezien die verfilmt zijn van boeken (of dat ik het niet weet dat kan ook) zijn wel erg leuke die hierboven staan.

  3. Ook ik heb vijf totaal andere films, maar dat maakt de Friday Five juist zo leuk! Allemaal hetzelfde thema, en iedereen vult het anders in.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.