The Friday Five: Beste duologieën

Boeken met twee delen, ik ben er eigenlijk best wel fan van. Je hoeft niet vele delen in huis te halen, maar je hebt toch meer details dan een standalone. Nora bedacht dit onderwerp van deze Friday Five, en er zijn genoeg mooie duologieën die ik kan benoemen. Dit gaat nog een lastige keuze worden om er maar vijf te kiezen, maar ik ga het proberen!

De duologie van Avatar Kyoshi vond ik echt onwijs vet. Dit is het verhaal van de Avatar voordat Aang bestond (voor Avatar Roku), en ze is een sterke vrouw die jaren heeft geleefd. Je leest over haar jeugd en dat is zo ontzettend interessant! Vooral het feit dat je toch meer dingen leert over het Avatar universum is zo fascinerend en ik hoop dat er meer van zulke boeken gaan uitkomen in het Avatar universum.

Dan Zonderling en Muze, een fantastisch tweeluik van Laini Taylor over goden, een stad die is overschaduwd door een groot zwevend gebouw en genoeg mysteries. De schrijfstijl van Laini Taylor is zo magisch en ongeëvenaard, die moet sowieso in het lijstje komen te staan!

Veronica Roth is een van de grondleggers van de YA-hype door Divergent, maar na deze trilogie heeft ze een tweeluik geschreven dat zich afspeelt in de ruimte op verschillende planeten met twee volken. Iets anders dan haar eerste serie, maar ook een erg toffe duologie!

Dan door met de Kraaien-duologie van Leigh Bardugo, mooi in stijl nu Shadow and Bone is uitgekomen op Netflix. Hier lees je over zes bijzondere mensen met elk hun eigen talenten en krachten in Ketterdam, gebaseerd op Amsterdam. Ik hoop deze serie weer opnieuw te gaan lezen, want ik ben de personages veel meer gaan waarderen door de Netflix-serie!

Tot slot Everless en Evermore, waarin je leven kan worden omgezet in tijd, wat een geldmiddel is. De rijken worden erg oud, terwijl de armen vroeg sterven. Een heel interessant concept, en ook heel spannend door de bizarre plotwendingen die Sara Holland heeft bedacht.

Dit zijn de vijf duologieën waar ik fan van ben. En ik heb er achteraf nog genoeg die ik kan benoemen, dus ik hoop dat jij ook nog wat mooie tips hebt voor mij! Of kijk vooral naar de andere deelnemers van de Friday Five, zodat je nog meer duologie-tips kan krijgen.

4 reacties

Naar het reactie formulier

    • storiesofwonder op april 30, 2021 om 8:20 am
    • Reageer

    Everless en Evermore verdienen veel meer hype!

    1. Dat sowieso! 😀

  1. Ik lees jouw blog en realiseer me dat ik Zonderling wel goed vond……. De meeste duologieën heb ik nog niet uit of vond ik mwah, dus geen lijstje van mij.

  2. Ik lees op de een of andere manier maar weinig duologieën, dus ik heb er mijn eigen draai aan gegeven deze week!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.