The Friday Five: Beste liefdesverhalen

Elke vrijdag doen Madelon (The Book Diaries), Esmee (Leesmee) en Marjolijn (Dream to Read) de Friday Five. Ik doe af en toe mee als de onderwerpen van de week mij bevallen. Deze week behandelen we vijf beste liefdesverhalen. Hoewel ik meer van de verhalen vol actie ben, kan ik toch een paar liefdesverhalen opnoemen die mij toch wisten te amuseren (en het zijn er maar vijf, dat valt gelukkig mee). Ik heb een mix gemaakt tussen wat grappige, maar ook serieuze liefdesverhalen. Goed, daar gaan we dan!

 

Waar het licht is – Jennifer Niven – Recensie

Waar het licht is, dit boek is echt te mooi voor woorden. Het duurde even voordat ik volledig in het verhaal zat, maar toen begreep ik alle personages zo goed en kwam alles ZO HARD binnen. Violet en Finch zijn twee complexe maar hele mooie personages en hun verhaal wist mij volledig te grijpen. Waar het licht is is een mooi, zielig en vertederend.

Lobsters – Tom Ellen & Lucy Ivison – Recensie

Overstappen naar wat meer humor, Lobsters is een hilarisch liefdesverhaal! Het gaat over een jongen en een meisje die klaar zijn met de middelbare school, maar voordat ze naar de universiteit gaan willen ze eerst ontmaagd worden. Hierdoor komen vele hilarische en ongemakkelijke momenten bij kijken. Ik heb zo vaak hardop moeten lachen tijdens het lezen van dit boek! Echt een perfect boek voor tijdens de zomer.

Eleanor & Park – Rainbow Rowell – Recensie

Weer een wat serieuze liefdesverhaal: Eleanor & Park gaat over twee buitenbeentjes die langzaamaan naar elkaar toe groeien. Ze zijn allebei verre van perfect, maar zien schoonheid in elkaar. De opbloeiende liefde tussen deze twee was zo ontzettend goed beschreven en het einde is echt onvergetelijk.

Vertel me drie dingen – Julie Baxbaum – Recensie

Dit boek is zo aandoenlijk en spannend, ik kon dit boek gewoon niet wegleggen! In dit verhaal wordt een meisje gemaild door Iemand Niemand, een bepaald persoon die bij haar op school zit en haar af en toe advies geeft. Maar wie is deze persoon? Tijdens het verhaal vraag je je telkens af wie het is en de uitkomst vond ik erg leuk. Daarbij vond ik Iemand Niemand best op mij lijken (zijn manier van spreken etc.), dus ik had enorm genoten van dit liefdesverhaal.

Warm Bodies – Isaac Marion – Recensie

Een liefdesverhaal tussen een vrouw en… een zombie. Wat? Een uniek verhaal wat mij aan het lachen wist te maken, maar wat op sommige momenten ook erg serieus werd. Na het lezen van dit boek keek ik ook met heel veel plezier naar de film. Ik vond het erg leuk hoe zombie R langzamerhand steeds meer menselijke gedachtes begon te krijgen in plaats van alleen maar te denken aan het eten van hersens… Zeker een leuk verhaal!

 

Dit was de Friday Five voor deze week. Welke liefdesverhalen kan jij mij aanraden op basis van deze vijf boeken?

2 reacties

  1. Ik heb ze allemaal gelezen op ‘vertel me drie dingen’ na. Zoveel liefde voor deze boeken! Ik heb trouwens ergens gehoord dat ‘waar het licht is’ word verfilmd…op hoop van zegen dat die uitspraak waar is hihi.

    1. Dat klopt! Ze zijn alleen nog steeds aan het zoeken voor een perfecte Finch!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.