The Friday Five: Bijpersonages die een eigen boek verdienen

Ken je dat, je leest een boek en vindt een bepaald personage helemaal geweldig, maar het is niet de hoofdpersoon? Het gebeurt bij mij vaak dat ik sommige personages zo geweldig vind, maar dat ze niet vaak op de voorgrond komen. Zonde! Had de auteur maar een boek geschreven vanuit zijn of haar perspectief! Nou, in deze Friday Five noem ik wat personages waar ik graag meer over wil lezen. Ze verdienen gewoon een eigen boek! Ik vertel over vijf personages die wel een eigen boek mogen hebben.

 

The Fault in our Stars – John Green

Augustus Waters, een jongen die vele lezers wist te fascineren. Het lijkt me heel interessant om eens een boek te lezen over de gebeurtenissen van The Fault in our Stars vanuit het perspectief van Augustus. Wat dacht hij de eerste keer toen hij Hazel zag? Waar dacht hij allemaal in toen hij in Amsterdam was en hoe was het daarna eenmaal toen hij weer thuis was? Ik denk echt dat je hele interessante hoofdstukken zou krijgen waardoor je Augustus nog beter leert kennen.

Oog om oog – Buddy Tegenbosch – Recensie

Buddy Tegenbosch is echt de Nederlandse versie van John Green en Stephen King. Hij kan zo goed schrijven! In Oog om oog zijn er veel bijzondere personages en Scrabble was echt de meest bijzondere. Zijn welbespraaktheid, zijn maniertjes, zijn aparte stijl, wat een jongen zeg! Ik denk dat je echt een fantastisch verhaal kan lezen vanuit het perspectief van Scrabble. Die jongen kan echt de hele wereld aan!

Ik + Earl + de stervende Rachel – Jesse Andrews – Recensie

Rachel is echt zo’n leuke, sarcastische en ongelukkige meid. Het lijkt me heel mooi als je wat meer over haar leest. Zoals je aan de titel kan zien zou er wat ergs met Rachel kunnen gebeuren en ik ben heel benieuwd wat ze zowel tijdens het verhaal van Greg allemaal dacht. Dus Jesse Andrews, kan je zoiets maken?

Hof van Doorns en Rozen – Sarah J. Maas – Recensie

Sarah heeft echt veel personages in haar trilogie zitten die zo een eigen verhaal kunnen hebben. Een verhaal over Tamlim, Rhysand of andere mensen van de Inner Circle? Ik hoop dat dat er gaat komen! Sarah J. Maas is in ieder geval niet uitgeschreven als het gaat om de Hof-wereld, dus er komen nog meer boeken over andere personages. Ik kan niet wachten op de details!

De Hongerspelen – Suzanne Collins

Dan hebben we nog de Hongerspelen. Ik denk dat de vijftigste Hongerspelen vanuit het oogpunt van Haymitch erg spannend zouden zijn. Hoe versloeg hij al zijn tegenstanders en kwam hij daarom zo aan de drank? Ik denk dat Haymitch flink wat te vertellen heeft, dus over hem zou ik wel meer willen lezen.

 

Zo, dit zijn de personages die van mij een eigen boek mogen hebben! Heb jij nog personages waar je meer over wilt lezen? Laat het me hieronder weten in de reacties!

13 reacties

Naar het reactie formulier

  • boekenwormmam op augustus 18, 2017 om 9:10 am
  • Reageer

  Ik ben ook heel benieuwd welke andere personages uit de hof serie van sarah j maas een boek gaan krijgen! Ik hoop in ieder geval op wat personages uit de inner circle. De eerste novella is in oeder geval nog vanuit Feyre en Rhys!

 1. Ik heb niet alle boeken gelezen, maar ik ben het hier zeker mee eens! Dat zou echt gaaf zijn!

 2. Ik heb ooit een short film gezien van hoe Haymitch zijn spelen zouden zijn, en dat zag er heel tof uit!

  1. Dat klinkt echt gaaf! 😀

 3. Leuke blogpost! Ik zou ook wel willen weten hoe Augustus alles heeft ervaren 🙂

 4. OMG een boek vanuit het oogpunt van Haymitch zou ik echt geweldig vinden! Ik zou als eerste naar de boekhandel rennen zodra dat boek uit komt 😱

  1. Haha dan vechten we om het eerste exemplaar! 😛

 5. Ik wacht nog steeds op de dag dat we novella’s krijgen van Suzanne Collins over de spelen van Finnick, Johanna, Beetee en inderdaad Haymitch. Die shortfilm waar Nicky het over heeft is inderdaad zo goed!

 6. Wat een leuke blogpost! Toevallig had ik laatst dat gevoel heel erg bij personage Rev in Brieven aan de Duisternis. Je hoort vaag wat over zijn verleden, maar ik ben toch nieuwsgierig wat er achter die jongen schuil ging.

 7. Ik wil een boek vanuit Coco, dat zou echt episch zijn!

  • Tessa op augustus 21, 2017 om 3:27 pm
  • Reageer

  Haymitch, ja! Ik zou wat betreft TFIOS in plaats van Gus wel een boek over Isaac willen lezen.

 8. Oooohhh, een boek vanuit het perspectief van Gus en eentje vanuit Haymitch, yes please!

 9. Overigens vind ik eigenlijk alle personages uit De Hongerspelen zo waanzinnig interessant dat ze nog een hele nieuwe serie zou mogen schrijven met één boek voor elk interessant perspectief als het aan mij lag! Prim, Haymitch, Effie, Cinna, Johanna, Finnick…

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.