The Friday Five: Blauwe boeken

The Friday Five is een wekelijkse rubriek waarin ik met meerdere bloggers een lijstje van vijf bespreek. Eens in de drie weken komt er een kleur boeken aan bod. Wit, roze, rood, oranje, geel en groen zijn al geweest, nu op naar blauwe boeken! Blauw is mijn favoriete kleur, dus ik moet toegeven dat ik zelfs de voorkeur geef aan blauwe boeken… Ik heb in ieder geval vijf geweldige blauwe boeken uitgekozen voor deze Friday Five, stuk voor stuk grote aanraders.

 

Wonder is een prachtig verhaal over een jongetje met een bijzonder syndroom waardoor zijn gezicht er heel anders uitziet dan andere kinderen. Normaal had hij thuis les, maar nu gaat hij voor het eerst naar een normale school. Hoe zullen zijn klasgenootjes op hem reageren? Dit verhaal is ontzettend ontroerend en heel mooi. Ook de boekverfilming is prachtig!

The Fault in our Stars, wie kent hem niet… John Green zorgde ervoor dat er een hype kwam voor contemporary verhalen binnen het YA-genre, dus deze moet ik sowieso benoemen. Ook hier is de boekverfilming fenomenaal, dus deze kan ik gewoon niet vergeten in de Friday Five.

Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums is een flinke tranentrekker. Stein is zijn moeder verloren, maar gaat met een machine reizen door parallelle universums, in de hoop dat zijn moeder in een ander universum blijft leven. Ik vond het zo bijzonder om de verschillende versies van Stein te zien, zeker een mooi verhaal om tussendoor te lezen.

De Eindeling is een fantasyserie met hele bijzondere fantasywezens. Hierin gaat het over een hondachtig wezen (die gewoon kan spreken en lopen als normale mensen) die de laatste is van haar soort. Ze gaat met een verscheiden groep op zoek naar andere van haar soort, maar zijn die er wel? Katherine Applegate heeft een fantastische schrijfstijl en deze magische wereld wordt zo gedetailleerd beschreven, dus ik kan niet wachten op het volgende deel.

Tot slot hebben we De Nieuweling, het eerste deel van de Summonerserie, een geniale mix tussen Pokémon, Harry Potter en Lord of the Rings. De schrijfstijl zorgt ervoor dat ik compleet werd meegezogen in deze fantasywereld, het magische systeem is erg sterk neergezet en de personages zijn ook erg divers. Een serie die je gewoon niet mag missen!

 

Dit zijn mijn vijf blauwe boeken. Welke blauwe boeken zijn jouw favoriet? Laat het me weten, of check de Friday Fives van de andere bloggers die eraan meedoen!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.