The Friday Five: Blogervaringen die je nog zou willen hebben

In de Friday Five bespreek ik met andere bloggers lijstjes van vijf, meestal in een boekig thema. Nu wil ik het onderwerp meer richten op het (boek)bloggen, wat is geopperd door Rianne. We kunnen vijf blogervaringen noemen die we nog graag zouden willen meemaken. Ik heb hierin een kleine draai aan gegeven, aangezien ik een deel van mijn blogervaringwensen al heb beleefd. Door het bloggen kan je namelijk hele mooie dingen meemaken, dat laat ik je graag zien!

Als beginnende blogger is het waarschijnlijk een mooi streven om uiteindelijk recensie-exemplaren te ontvangen. Sommige bloggers kunnen namelijk een aantal boeken in de maand ontvangen omdat ze veel contact hebben met uitgeverijen. Recenseren en promoten van boeken kan dus uiteindelijk beloond worden door het krijgen van nieuwe aanwinsten voor je boekenkast. Na ongeveer een half jaar fanatiek bloggen kreeg ik langzaamaan steeds meer contact met uitgeverijen en nu nog steeds ontvang ik boeken in ruil voor een recensie. Een grote eer, hoewel het niet de reden moet zijn waarom je blogt. Doe het omdat je graag je boekenliefde wilt verspreiden, en het is mooi meegenomen als je daarvoor bedankjes krijgt van uitgeverijen. Een paar jaar geleden heb ik blogs gemaakt over het krijgen van recensie-exemplaren, die je hier kan lezen. Pas nadat ik een paar maanden blogde wist ik pas dat ik boeken zou kunnen krijgen, maar het was wel echt heel fijn toen het eenmaal gebeurde. Dit kan ik dus van het lijstje afstrepen!

Wat als blogger ook erg leuk is, is dat je genoemd kan worden met je quote bij een boek, boekenlegger of in brochures van uitgeverijen. Dat heb ik ook meegemaakt! Zo sta ik op de achterflap van Hitte van Lis Lucassen, sta ik ook op een boekenlegger van de Summoner-trilogie en zou het zo maar kunnen dat je me tegen gaat komen bij een erg tof boek… Ook deze wens is meerdere malen uitgekomen, zo gaaf dat uitgeverijen jouw recensies zo waarderen en er zelfs gebruik van willen maken!

Als boek(blogger) is het ook een wens om auteurs te ontmoeten, helemaal als het om auteurs gaat van boeken waar je zo weg van bent. Ook dit heb ik meegemaakt! Ik heb ontzettend veel auteurs mogen ontmoeten. Sommige op evenementen, maar ik heb zelfs een paar auteurs kunnen interviewen. Becky Albertalli, Taran Matharu, Veronica Roth, Leigh Bardugo, Julie Kagawa, Cassandra Clare, Holly Black, Tahereh Mafi en meer, dit is nog maar een kleine greep uit de auteurs die ik heb ontmoet! Het is altijd bijzonder om een auteur te ontmoeten en de persoon achter het boek te leren kennen. Het maakt de leeservaring nog leuker, en ik ben zo dankbaar dat ik al deze geweldige mensen heb kunnen spreken! Hoewel ik heel veel auteurs ken, staan deze auteurs nog wel op het lijstje om te ontmoeten:

  • Sarah Moore Fitzgerald
  • Mark Lowery
  • Adib Khorram
  • Suzanne Collins
  • Laini Taylor
  • Ashley Poston
  • Rick Riordan

Naast boekbloggen blog ik ook over andere dingen. De blognaam NerdyGeekyFanboy kan je heel breed trekken. Zo blog ik veel over series, films, games en zelfs over reizen. Hoewel dat laatste de afgelopen tijd niet kon, gok ik dat ik later dit jaar weer blogs erover kan plaatsen. Na mijn vakantie in Tokyo heb ik zelfs een half jaar geblogd over die vakantie, dat hoop ik zeker weer te doen tijdens een volgende vakantie naar Japan. Als ik even heel extreem en groots droom, zou het heel geweldig zijn om betaald op vakantie te gaan naar Japan, maar dat is natuurlijk overdreven. Zelfs grote Japansites krijgen geen gratis tripjes naar dit mooie land, maar dromen kan altijd toch?

Als ik meer kijk naar de gamekant, lijkt het me echt een enorme droom om bijvoorbeeld uitgenodigd te worden op het hoofdkantoor van Nintendo (zowel Nederland als Japan). Een zegje kunnen doen over bijvoorbeeld nieuwe Pokémongames en achteraf nog een flinke lading aan Pokémonmerchandise mee naar huis nemen lijkt me adembenemend. Als ik iets kleiner denk, zou het ook een leuke mogelijkheid zijn om een REP te zijn voor bijvoorbeeld een grote boekenbox of een box in het teken van Japan/anime/Pokémon. Daar zou ik helemaal los gaan op alle items die in een box zitten!

In deze Friday Five droomde ik zowel groot als iets realistischer. Wat voor dromen zou jij hebben voor jouw of iemands (boeken)blog. Ik ben heel benieuwd! Mocht je meer droominspiratie willen zien, kan je altijd een kijkje nemen op de blogs van de andere deelnemers aan deze Friday Five.

2 reacties

  1. Pfoe. Goede vraag. Een persreis lijkt me altijd leuk haha

    1. Kom gaan we weer met een hele groep persreisje doen, maar in plaats van YALC gewoon naar Yallwest, Bookcon en andere grote boekconventies!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.