The Friday Five: Boeken die beginnen met de letter A

In de Friday Five maak ik wekelijks lijstjes van vijf, deze keer heeft Nienke van Booksometea een leuk terugkerend thema bedacht. We gaan namelijk het alfabet af, en om de week boeken die beginnen met een bepaalde letter bespreken! We beginnen uiteraard met de letter A!

Als de nacht eindigt is een dystopie van eigen bodem, een heel tof verhaal over een futuristische wereld waarin de zon zo heftig is, dat mensen overdag levend verbrand worden. Iedereen komt dus alleen in de nacht naar buiten, wat akelig! Een erg spannend boek met een enorme cliffhanger, ik kan niet wachten op het tweede deel!

Alter Ego is een serie over superhelden, waar een strijd is tussen schurken en helden. Een verhaal vol actie en bijzondere krachten, zeker aan te raden als je na alle Marvelfilms meer wilt!

Al het moois is niet verloren is een pareltje wat betreft YA contemporary. Vol emotie, een zomerkamp met bijzondere jongeren en een mooie ontknoping. Een boek dat je zeker een kans moet geven!

De appeltaart van hoop is een van mijn favoriete boeken OOIT. Het bezorgt me behoorlijk wat tranen, de personages zijn zo puur en het boek bevat ook hele mooie lessen waar de wereld een stukje beter van wordt.

Tot slot Armada, een heel geeky verhaal waarin aliens de aarde aanvallen en waarbij gamers de aliens proberen te stoppen! Ideaal voor echte nerds, aangezien hier genoeg verwijzingen in te vinden zijn. Ik hoop nog steeds dat dit boek verfilmd wordt, want dat lijkt me echt een spectaculaire verfilming!

Dit zijn mijn keuzes voor de letter A. Welke boeken die beginnen met de letter A kan jij mij aanraden? Laat het me weten, of check de lijstjes van andere Friday Five-deelnemers!

2 reacties

  1. Al het moois is niet verloren vond ik een heel mooi en verrassend boek. Alter Ego staat op mijn lijst om gelezen te worden.

  2. Al het moois is niet verloren klinkt goed. Zodra de bieb weer open is, ga ik die eens zoeken!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.