The Friday Five: Boeken die beginnen met de letter B

In de Friday Five is er nu een terugkerend thema, we gaan namelijk het alfabet af! Dit is bedacht door Nienke van Booksometea. De letter A hebben we gehad, nu gaan we door naar de letter B!

Birthday is een erg mooi boek over een meisje in een jongenslichaam, en dit op haar twaalfde verjaardag wil vertellen aan haar beste vriend. Dit lukt alleen niet en je leest telkens haar verjaardag, waarin ze worstelt met het feit dat ze geen meisje is. Dit boek laat zien hoe lastig het is als je niet jezelf voelt in je lichaam en hoe mooi acceptatie kan zijn.

De bliksemdief is het eerste boek van Rick Riordan, een begin van een episch avontuur vol mythologische invloeden! Een geweldige boekenreeks vol humor en sarcastische personages, origineel en bomvol actie! Voor elke jonge avonturier is dit het begin voor een onvergetelijke reis, prima om voor lange tijd zoet te zijn met geweldige boeken.

De belevenissen van een muurbloem is een ontroerend verhaal over een zeer gevoelige jongen. Dit was een van de eerste boeken die ik recenseerde voor mijn blog en ik zou graag dit boek nog een keer lezen, omdat het een enorme indruk op mij achterliet.

Back to Blackbrick is ook een verhaal dat je flink kan laten huilen. Sarah Moore Fitzgerald is sowieso een ster in verhalen schrijven, wat ze laat zien in dit boek. Hierin volg je een jongen die terug in de tijd gaat en meer over zichzelf komt te weten. Werkelijk waar een prachtig verhaal!

Because you’ll never meet me is een heel origineel verhaal. Het gaat over twee jongens die brieven aan elkaar schrijven, maar elkaar nooit zouden kunnen ontmoeten. De ontmoeting zal hoe dan ook leiden tot de dood, maar waarom? Daarvoor moet je het boek gaan lezen. Ik wil in ieder geval nog het vervolg gaan lezen, want ik ben heel benieuwd hoe het verder gaat!

Dit zijn de boeken die ik heb uitgekozen die beginnen met de letter B. Heb jij nog aanraders voor mij? Laat het me weten, of check de Friday Fives van de andere Friday Five-deelnemers!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.