The Friday Five: Boeken die beginnen met de letter C

In de Friday Five bespreken we nu om de week boeken die beginnen met een bepaalde letter. Dit was een suggestie van Nienke (Booksometea), nu zijn we aangekomen met de letter C! Ik had al snel wat mooie boeken kunnen uitkiezen die met deze letter beginnen, dus een makkie dus!

Caraval is het eerste deel van een magische trilogie over een festival waarin twee zussen een spel spelen. Een sprookjesachtig avontuur vol mysterie en wat Wonderland-invloeden, hier heb ik zeker van genoten! Ook heb ik Stephanie Garber ontmoet en zelfs wezen cosplayen als een personage uit haar boeken, wat ontzettend tof was. Een aanradertje!

Clownsnacht is een kort verhaal waar je echt kippenvel van krijgt. Zo veel spanning en enge cliffhangers aan het eind van hoofdstukken, echt een gruwelijke horror! Niet aan te raden om uit te lezen net voordat je gaat slapen…

Charlie en ik is een van mijn favoriete boeken. Een tranentrekker met genoeg humor en een plottwist waar je u tegen zegt. Echt een ontzettend mooi verhaal, zeker omdat het me zo op persoonlijk vlak wist te raken. Mijn recensie is ook erg persoonlijk, maar ook erg mooi door alle reacties die ik er op kreeg.

Code kattenkruid leende ik bij de bibliotheek, omdat de Grote Vriendelijke Podcast dit bij hun eerste podcastaflevering besprak. Echt een heel mooi boek over een jongen en zijn opa, een boek met een lach en een traan!

Tot slot Carve the mark, het intergalactische tweeluik van Veronica Roth (bekend van Divergent). Haar nieuwe boek (voor volwassenen) komt binnenkort uit, dus dit kan het ideale moment zijn om daarvoor nog haar tweede boekenserie te lezen!

Dit zijn mijn boeken die beginnen met de letter C. Heb jij nog mooie boeken die met deze letter beginnen? Laat het me weten, of check de Friday Fives van andere bloggers!

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Ik zit te denken, een boek met een C. Hmmm… City of Ghosts! Daar was ik toevallig aan begonnen en The Christmasaurus telt ook wel mee, toch?

    1. Oeeeeh Christmasaurusssss! Die is zoooo leuk! 😀

  2. Ik heb weer vijf totaal andere boeken! Wat ik zo grappig vind, is dat ik regelmatig van een boek denk: ‘o, dit zullen wel meer Friday Five’ers noemen’, maar dat dan blijkt dat dat niet het geval is. Cinder bijvoorbeeld, ik had echt verwacht dat die er bij meer FF’ers tussen zou staan.

    1. Inderdaad heel leuk om te zien! Blijkbaar valt er genoeg te kiezen bij de letter C 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.