The Friday Five: Boeken die beginnen met de letter D

Om de week heb ik bij de Friday Five een letter op de planning staan. We gaan het hele alfabet af, en nu is de vierde letter aan de beurt! Ik had flink wat boeken gevonden die beginnen met de letter D (het woord ”de” niet meegeteld), dus het was echt goed uitkiezen welke boeken ik het liefst wil belichten!

Laten we beginnen met De Donkere Kroon, het tweede deel van De Glazen Troon-serie. Ik ben nu bezig met het vijfde deel en ik vind dit verhaal zo gaaf! Een kickass hoofdpersoon, een magische wereld die zich steeds meer ontrafelt en ontzettend veel spannende gevechten. De personages zijn zo realistisch en het is echt een van de best geschreven fantasyseries die ik heb gelezen!

De dag dat ik verdween is een ontzettend ontroerend verhaal over een jongen die een etter is en op een dag uit het leven lijkt te stappen. Niemand herkent hem meer en het is alsof hij nooit heeft bestaan! Lisa Thompson schrijft fantastische middle grade en dit is misschien wel mijn favoriet onder haar boeken.

Dance or Die is het derde en laatste deel in de trilogie van Chinouk Thijssen over de balletacademie. De spanningen lopen hoog op en je weet eindelijk wie de dader is! Tel daarbij informatie over de balletacademie en een enorm tempo op en je hebt een heerlijke YA-thriller!

Darius de grote is niet oké is een van de grote verrassingen van dit jaar voor mij. Dit verhaal is zo prachtig, het geeft je een mooie kijk op een andere cultuur en de personages zijn heel prettig. Het laat zien hoe heftig een depressie kan zijn en wat voor impact het heeft op een familie. Ik hoop zo dat het vervolg vertaald gaat worden, want ik wil echt meer lezen over Darius!

Tot slot Disruptor, het laatste deel in de Seeker-trilogie. Dit laatste deel zorgt ervoor dat alle puzzelstukjes op hun plek vallen. Alle vragen die je had worden allemaal beantwoord en het is echt een meesterwerk! Ik raad je zeker aan deze boeken te lezen als je houdt van een mengeling van verschillende genres die heel goed op elkaar aansluiten.

Dit zijn mijn aanraders van boeken die beginnen met de letter D. Welke zijn dat voor jou? Laat het me weten, en check de Friday Fives van collega-bloggers!

2 reacties

  1. Dit is denk ik de eerste keer dat we twee dezelfde boeken hebben! Dance or Die en De Donkere Kroon heb ik ook op mijn lijstje staan.

    1. Netjes! 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.