The Friday Five: Boeken die beginnen met de letter E

In de Friday Five bespreek ik samen met andere bloggers wekelijks een lijst van vijf over een bepaald (bookish) thema. Om de week bespreken we een letter van het alfabet, deze keer de letter E! Ik had echt een waslijst met passende titels, dus het was nog vrij lastig om er maar vijf uit te kiezen.

Echte Amerikaanse jongens past enorm bij de Black Lives Matter. Je leest vanuit twee perspectieven, door zowel een witte als gekleurde auteur. Beide kanten van het verhaal zie je, wat je veel inzichten kan geven voor politiegeweld en racisme in de Verenigde Staten. Een boek dat hopelijk verplicht leesvoer kan worden voor de middelbare school!

De Edele is het tweede deel van De Summoner-serie, een fantastische trilogie (met nog een proloog) van Taran Matharu. Een van mijn favoriete high fantast die ik heb gelezen, het tweede deel deed me heel erg denken aan vele Dungeons & Dragons avonturen die ik heb beleefd. Deze serie is er nu ook in paperback-editie, dus dan kan je hem voor een zacht prijsje in huis halen! Ook is het tweede deel uitgekomen van Tarans nieuwe boekenreeks, dus genoeg te lezen van deze auteur!

De Executie (en stiekem ook De Eliminatie) wil ik ook benoemen, een ijzersterk verhaal van Daniëlle Bakhuis! Haar boeken zijn heel spannend, maar zorgen er ook voor dat je aan het denken wordt gezet. Zo is de wereld in De Executie zo wreed, dat executies gewoon als televisieshow worden uitgezonden. Deze realiteit is alleen dichterbij dan verwacht, wat je genoeg stof tot nadenken geeft. Ik wil alleen maar meer en meer lezen van Daniëlle Bakhuis!

Dan Een van ons liegt (maar stiekem ook Eerlijk duurt het langst) van Karen M. McManus, echt een heerlijke YA-thriller waar je constant op het verkeerde spoor wordt gezet. Het andere boek is een soort vervolg erop, ook erg goed! Karen M. McManus komt later dit jaar met nog een boek, dus haal je achterstand snel zodat je dit najaar haar volgende boek ook kan lezen!

Tot slot De erfenis van Tesla, een verhaal vol energie, levendige personages en een bijzonder voorwerp waardoor allemaal kleine alledaagse voorwerpen bovennatuurlijke krachten bezitten… Dit is het begin van een trilogie, het tweede deel is net uitgekomen! Het is ideaal voor de wat jongere lezers met een lichte fascinatie voor natuurkunde.

Dit zijn mijn boeken die beginnen met de letter E. Weet jij nog een paar mooie titels? Laat het me weten, of check de Friday Fives van de andere deelnemers aan deze rubriek!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.