The Friday Five: Boeken die beginnen met de letter G

In de Friday Five maak ik wekelijks lijstjes van vijf, samen met wat andere bloggers. Om de week bespreken we boeken die beginnen met een bepaalde letter, deze keer is dat de letter G! Ik had al snel een waslijst aan boeken die beginnen met een G die ik zou kunnen bespreken, maar ik heb dit kunnen reduceren tot een lijstje van vijf.

De Goudvisjongen is een heel mooi verhaal over een jongetje die nooit naar buiten durft te komen, maar daar kan verandering in komen… Lisa Thompson schrijft zo fijn en haar personages weten keer op keer je hart te veroveren. Zij schrijft echt boeken die je een lach en een traan bezorgen, en De Goudvisjongen is haar eerste vertaalde boek die mij enorm beviel!

De Glazen Troon mag niet ontbreken in deze Friday Five. Deze epische fantasyserie is echt legendarisch en ik lees het met veel plezier. Ik ben deel 5 aan het lezen, maar ik ga ook de proloog tussendoor even lezen zodat ik alle informatie heb die nodig is aan het einde van het vijfde deel. Dit is een geniaal verhaal over een vrouwelijke assassin die wellicht gaat werken voor de koning, maar dan moet ze eerst haar concurrentie verslaan… Het fantasygehalte is op het begin vrij laag, maar uiteindelijk barst de magie los en wordt de wereld mooier en mooier!

Een goede kans is van een van mijn favoriete auteurs (Sarah Moore Fitzgerald), en dit is een verhaal die goed laat zien hoe schadelijk vooroordelen zijn. Een erg hoopvol verhaal, welke ook zeker past bij de rest van haar boeken!

De geur van groen is een verhaal over een blind meisje, die haar wereld toch op kleurrijke wijze weet te beschrijven. Een mooi afgerond verhaal die je ook kan laten zien hoe het is om blind te zijn. Ik kan in ieder geval niet wachten op het volgende boek van Pamela Sharon!

Geekerella is een geekish retelling van Assepoester, een verhaal dat ik echt zo verbazingwekkend leuk vond. Ik leefde zo mee met de personages en het boek zit vol nerdy dingen zoals cosplay, conventies en meer. Ik hoop zeker de andere retellings van Ashley Poston te lezen, maar ik kijk ook uit naar de vertaling van haar fantasyverhaal bij Best of YA!

Dit zijn mijn boeken die beginnen met de letter G. Welke boeken die beginnen met een G vind jij ontzettend leuk? Laat het me weten, of check de Friday Five van de andere deelnemers van deze rubriek!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.