The Friday Five: Boeken die beginnen met de letter H

In de Friday Five bespreek ik wekelijks lijstjes van vijf met andere bloggers, en om de week bespreken we boeken die beginnen met een bepaalde letter. Het is nu al de achtste keer dat we dit doen, dus dat betekent dat we de letter H gaan bespreken. Deze lijst van vijf was makkelijk gevuld, want er zijn genoeg mooie boeken die met deze letter beginnen.

We beginnen met De Hongerspelen, de echte klassieker qua YA! Deze trilogie heb ik echt verslonden, maar ook de prequel over President Snow! Ik was eerst bang dat deze proloog de president in een goed daglicht wilde zetten, maar dat was gelukkig niet het geval. Echt een heel tof boek!

Dan Half Zwart, een erg mooie trilogie over een jongen die een witte heks (een goede heks) heeft, maar ook een zwarte tovenaar als vader (die juist erg slecht is). Hij weet zelf niet aan welke kant hij moet staan, echt een heel sterk verhaal! Vooral het einde deed gewoon pijn, maar was ontzettend mooi. Echt een aanrader!

Ook wil ik van deze uitgeverij The Hate U Give tippen, een boek die vooral nu gelezen moet worden rondom Black Lives Matter. Ik wil nog steeds de boekverfilming zien, want deze lijkt me zeer indrukwekkend!

Van Blossom Books wil ik graag Heerestraat & Rozenlaan tippen, aangezien dit van een Nederlandse auteur is en gaat over een meisje met gescheiden ouders. De omgeving is gewoon herkenbaar door de Nederlandse setting en het is goed dat er een YA wordt geschreven die een scheiding behandelt. Hopelijk snel weer de andere boeken Carlie van Tongeren lezen!

Tot slot Hof van Doorns en Rozen, de boekenserie die echt een hype is binnen de YA-wereld. Sarah J. Maas is een geweldige auteur en deze wereld van de Fae is weer ontzettend gedetailleerd, dus deze moet zeker in de Friday Five staan. Volgend jaar komt een volgend boek in deze wereld, maar dan over een ander personage. Genoeg om naar uit te kijken dus!

Dit zijn mijn aanraders van boeken die beginnen met de letter H. Welke zijn dat van jou? Laat het me weten, of check de Friday Five van de andere deelnemers!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.