The Friday Five: Boeken die beginnen met de letter I

Elke week maak ik lijstjes van vijf, samen met nu een hoop andere bloggers! Een hoop nieuwe aanmeldingen kwamen de afgelopen week, dus ik vind het ontzettend leuk dat de groep is uitgebreid! Mocht jij ook willen meedoen met de Friday Five, ben je daar natuurlijk voor uitgenodigd. Stuur me even een berichtje op social media met je e-mailadres, dan voeg ik je toe aan de Google Docs! Uiteraard hoef je niet elke week mee te doen en kan je altijd onderwerpen anders interpreteren of eens een ander onderwerp uitkiezen, zolang het maar leuk voor je blijft! Nienke van Booksometea heeft het idee gegeven om telkens boeken toe te lichten die beginnen met een bepaalde titel. Nu zijn we aangekomen bij de negende letter, de letter I!

Ik geef je de zon is een ontzettend mooi en poëtisch verhaal over een broer en een zus die vroeger een goede band hadden, maar nu niet meer. Ik las dit boek eerst in het Engels, maar toen wist het me nog niet te raken (deels door de poëtische schrijfstijl die ik soms niet volledig kon begrijpen). In het Nederlands is het boek zo veel fijner om te lezen en was ik er echt helemaal weg van!

Ik + Earl + de stervende Rachel staat in het Engels bekend als Me, Earl and the Dying Girl, welke ook verfilmd is. Echt een hilarisch boek, maar ook eentje die hard kan binnenkomen. De film heeft nog een extra mooie boodschap toegevoegd, waardoor ik de film zelfs beter vind dan het boek. Hoe dan ook een aanrader, want ik moest zelfs in een stiltecoupé keihard lachen door de grappen in dit boek.

In de ruimte is het stil is een erg mooi verhaal over een meisje met autisme, die hoopt dat ze haar zus weer kan vinden. Een echte tranentrekker, maar wel met een erg mooi einde! Het is een erg bijzonder perspectief en het speelt zich ook af tijdens de beginjaren van de ruimtevaart, deze setting helpt erg mee met het verhaal, omdat er toen heel anders werd gekeken naar bijvoorbeeld autisme.

In mijn hoofd is ook een verhaal vanuit een bijzonder perspectief, namelijk vanuit een meisje met een bijzondere aandoening waardoor ze in een rolstoel zit en haast niet kan bewegen. Je volgt haar jeugd en haar tijd op een normale school, wat je echt vele nieuwe inzichten geeft. Het laat je zien dat je nooit mensen moet beoordelen op hun uiterlijk en ook niemand moet onderschatten.

Het instituut van Mirjam Mous is het eerste deel in een tweeluik van H@ck, waarbij je een toekomstige wereld leert kennen die misschien niet zo goed is als gedacht… Mirjam Mous schreef eerst alleen standalones, dus ik vind het heel tof dat ze een tweeluik heeft geschreven! Het boek zet je erg aan het denken en ook het vervolg stelt niet teleur.

Dit zijn de boeken die beginnen met de letter I die ik graag wilde benoemen. Ken jij nog wat mooie boeken die beginnen met de letter I? Laat het me weten, of check de Friday Five van de andere deelnemers aan deze rubriek!

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Wat een bijzondere boeken. Op mijn want to read lijstje staat nog steeds Ik geef je de zon omdat ik daar zoveel goeds over gelezen heb. In mijn hoofd lijkt me ook heel mooi.

    • Conny op augustus 28, 2020 om 9:38 am
    • Reageer

    ” in mijn hoofd” is toppertje!

  2. In de ruimte is het stil staat ook in mijn Friday Five! Maar verder verschilt het weer flink, leuk!

  3. Het instituut van Mirjam Mous lijkt me wel interessant! Leuk, dit soort lijstjes 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.