The Friday Five: Boeken die beginnen met de letter J

In de Friday Five bespreek ik wekelijks met andere bloggers lijstjes van vijf, en om de week bespreken we een bepaalde letter uit het alfabet. Nu is het de tiende keer dat we dit doen, dus we zijn aangekomen bij de letter J! Ik had al snel een lijstje van vijf samengesteld, dus ook deze letter was een eitje.

Japan in honderd kleine stukjes is een boek van Paulien Cornelisse waarin ze honderd eigenaardigheden van Japan benoemt en waarom ze deze juist zo leuk vindt. Ik herkende een paar dingen uit haar documentaire Tokidoki, maar in dit boek vertelt ze juist veel meer feitjes, die ook veel gebaseerd zijn op de Japanse taal. Erg leuk om te lezen voor de Japanliefhebber!

De jongen met twee namen is een geeky liefdesverhaal dat zich afspeelt op verschillende conventies. Een fanboy als ik had hier ontzettend van genoten, het leest lekker weg en is ideaal voor de geeks onder ons!

De jongen onder water is een ontzettend goede middle grade, die ervoor zorgde dat ik een brok in mijn keel kreeg. Het is een erg mooi verhaal over familie en geheimen, een boek dat me zeer aan het hart ligt. Er is ook nog een soort vervolg op dit boek, maar deze is zelfs los te lezen.

The Jewel is het begin van een trilogie over een lugubere wereld waarin meisjes met magische gaven een surrogaat moeten worden van een vrouw van adel, die hen als oud vuil behandelen. Ik had eerst het idee dat dit een typisch prinsessenverhaal was door de cover, maar niets is minder waar. Het is een heel heftig verhaal, maar echt ontzettend sterk!

Tot slot een erg oud boek, namelijk De jongen van smaragd, een boek dat hoorde bij de wereld van Miyu, oftewel edelstenen. Dit boek las ik als tienjarige, maar meer dan tien jaar later zag ik het boek bij de Slegte liggen. Dit boek had zelfs meer verhalen, want dit was een nieuwe editie met het vervolg van het verhaal. Ik vond alle illustraties erg mooi, maar vooral de uitwerking van twaalf eilanden die allemaal bij een sterrenbeeld horen.

Dit zijn mijn vijf boeken die beginnen met de letter J. Ken jij nog een paar mooie boeken die beginnen met de letter J? Laat het me weten, of check de Friday Five-lijstjes van andere deelnemers van de Friday Five!

2 reacties

  1. Zo leuk om te zien dat we allemaal totaal andere boeken uitkiezen!

  2. Wat een mooi rijtje boeken en leuk ook een ouder boek ertussen

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.