The Friday Five: Boeken die beginnen met de letter K

Om de week bespreek ik met andere bloggers in de Friday Five vijf boeken die beginnen met een bepaalde letter, deze keer de letter K! Ook hierbij kon ik makkelijk vijf boeken uitkiezen, een mooie mix tussen sprookjesachtige boeken, contemporary en fantasy!

De Schemerling-trilogie heeft altijd de K als beginletter, deze boeken zijn een fantastische trilogie waarin je reist tussen verschillende werelden. Ze hebben allemaal gemeen dat Londen in de wereld zit, maar er zijn grote verschillen. Rood Londen barst van de magie, Wit Londen is gevaarlijk, Grijs Londen heeft geen magie en Zwart Londen is verboden terrein…

De sprookjesboeken van Janneke Schotveld beginnen beiden met een K, namelijk De kikkerbilletjes van de koning en Het Kattenmannetje! Ontzettend leuke verhalen vol leuke boodschappen aan kinderen en ook veel diversiteit. Echt fantastisch om (voor) te lezen!

Kraai en Koninkrijk is het tweede en laatste deel van De Kraaien. De Grisha-wereld is zo groot, en ik kan niet wachten in het tweede deel van de nieuwe serie in deze wereld! Ik was er vanaf het begin bij toen Schim & Schaduw uitkwam en ik ben daarom ook zeer benieuwd naar de Netflix-serie.

De Kids of Appetite mag niet ontbreken, zo’n mooi verhaal! Het is een verhaal over rouw, familie en fantastische vrienden. De schrijfstijl van David Arnold is zo ontzettend sterk en ik had een brok in mijn keel aan het einde van het verhaal. Des te leuker was het om de auteur te ontmoeten, hij was zo vriendelijk, noemde mij een beroemdheid en we hebben een gezamenlijke liefde voor paprikachips.

Tot slot Het Koninkrijk, een futuristisch sprookjesverhaal over een cyborg die een prinses speelt in een pretpark, maar dit pretpark is niet zo mooi als het lijkt… Een erg tof verhaal dat je ook aan het denken zet over artificial intelligence, ik heb er zeer van genoten!

Dit zijn mijn boeken die beginnen met de letter K en die ik je kan aanraden. Welke boeken met de beginletter K kan jij verzinnen? Laat het me weten, of check de Friday Five van andere bloggers die hieraan meedoen!

1 reactie

  1. Ik had verwacht dat we vandaag wel een of twee boeken gemeenschappelijk zouden hebben, maar niets van jouw lijstje komt op het mijne voor!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.