The Friday Five: Boeken die beginnen met de letter L

Wekelijks organiseer ik de Friday Five, waarin ik met andere bloggers lijstjes maak van vijf. Andere bloggers kunnen ook onderwerpen aandragen, zoals Nienke van Booksometea die opperde om letters uithet alfabet te behandelen. We zijn al bijna op de helft van het alfabet en ik had een grote lijst aan boeken die beginnen met de letter L die ik wilde behandelen, maar uiteindelijk heb ik de lijst weten in te korten tot vijf boeken.

Liefde van A tot Z is een vrij recent boek en vond ik echt briljant. Het geeft een goede kijk op het islam en de discriminatie op mensen die dit geloof hebben is heel heftig om te zien. Het is zo oneerlijk hoe mensen hun eigen cultuur boven op die van een geloof stellen. Naast het feit dat het en leerzaam boek is, heeft het ook hele geloofwaardige personages en een mooie setting.

Dan door met De Laatste Olympiër, het laatste deel in de Percy Jackson-serie. Een fenomenale afsluiter van de reeks! Deze boekenreeks gaat nu ook gemaakt worden als serie op Disney+, dus ik wacht in spanning af. Hopelijk wordt de serie niet zo erg als de films…

Het land van Raas krijgt binnenkort een vervolg, dus genoeg reden om dit boek in het zonnetje te zetten! In dit verhaal volg je een broer en zus die in een wereld terecht komen waarvan ze dachten dat het hun fantasiewereld was van vroeger, maar het is echt! Een prachtig verhaal over verbeeldingskracht en moed, ik kijk enorm uit naar het volgende deel!

The List of Real Things van Sarah Moore Fitzgerald is een erg ontroerend verhaal over rouw, maar ik moet bekennen dat alle boeken van Fitzgerald echt prachtig zijn. Ik heb haar zelfs gesproken via Facetime, echt een fantastische vrouw met een hart van goud!

Tot slot Livestream van Buddy Tegenbosch, een van de meest indrukwekkende schrijvers van Nederland. In dit verhaal ga je op een spannend avontuur in New York, met genoeg toffe plottwists en zelfs nog een oude bekende uit Buddy’s vorige boek. Buddy Tegenbosch stelt gewoon nooit teleur!

Dit zijn de boeken die ik heb uitgekozen, maar misschien ken jij nog genoeg mooie boeken die beginnen met de letter L! Laat het me weten, of check de Friday Fives van de andere deelnemers aan deze rubriek.

2 reacties

  1. Livestream lijkt me erg leuk om te lezen!
    Het blijft leuk, zo zoeken in je leesgeschiedenis met deze alfabetvragen 🙂

    1. Ik heb gelukkig al een recensie overzicht ingedeeld in letters, dus voor mij is het gelukkig makkelijk te vinden! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.