The Friday Five: Boeken die beginnen met de letter N

In de Friday Five maak ik wekelijks een lijst van vijf, samen met andere (boek)bloggers. Vandaag gaan we weer verder met het bespreken van het alfabet, nu is de letter N aan de beurt! Ook hier kon ik makkelijk wat boeken uitkiezen, dus laten we snel beginnen.

De Nieuweling is het begin van een van mijn favoriete fantasyseries. Het heeft demons, een magische school, verschillende rassen en spannende avonturen. De schrijfstijl is geniaal en het is een mix van Lord of the Rings, Harry Potter en Pokémon. Echt een geniale serie! De serie wordt nu ook uitgegeven als paperback, dus dan kan je de boeken iets goedkoper scoren.

De Necromancer is het laatste deel van de geheimen van Nicolas Flamel, de eerste serie die ik recenseerde op mijn blog. In dit laatste deel kwamen alle stukjes op hun plek terecht, echt een epische slot van een magisch avontuur!

Nerds! is een heel grappig boek waarin uitleg wordt gegeven over de nerdcultuur, zo leuk om te lezen! Erg herkenbaar en vol grappen, echt een aanrader als je een trotse nerd bent.

Dan door met Nimona, een geweldige graphic novel over een meisje die kan shapeshiften. Een verhaal vol humor, oplopende spanning en een hartverscheurend maar mooi einde. Deze wil ik zeker nog een keer herlezen, want ik heb er zo van genoten!

Tot slot De notenkraker, een aanrader nu de kerstvakantie eraan gaat komen. Een mooie klassieker met fantastische vormgeving, zo kom je echt in de kerststemming!

Dit zijn mijn vijf boeken die beginnen met de letter N. Welk boek kan jij nog noemen die begint met de letter N? Laat het me weten, of check de Friday Five van collega-bloggers!

2 reacties

  1. Ik heb weer vijf totaal andere boeken! Maar die Notenkraker heeft me wel op een idee gebracht voor de kerst 😉

    1. Ja zeker dat boek lezen, hij is echt heel mooi! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.