The Friday Five: Boeken die beginnen met de letter O

In de Friday Five bespreken we om de week boeken die beginnen met een bepaalde letter. We gaan het hele alfabet af (met dank aan Nienke van Booksometea) , nu komen we aan bij de vijftiende letter. Ook hier kon ik snel een lijstje van vijf bij maken, er zitten veel mooie aanraders bij!

De onverklaarbare logica van mijn leven is een van mijn favoriete boeken van 2020. Het is zo’n verhaal waar je geen einde van wilt, want de schrijfstijl van Saènz is ontzettend mooi. Het is ontroerend en laat zien dat familie niet hoeft te bestaan uit mensen die dezelfde genen, maar dat ook vele andere mensen onder familie kunnen vallen.

Owen en de soldaat is een heel kort verhaal van Lisa Thompson en dit verhaal is zo sterk, aangezien het gaat over een standbeeld ter nagedachtenis aan de Tweede Wereldoorlog die misschien verwoest gaat worden. Owen is alleen verzot op dit standbeeld, en hij probeert deze plannen te stoppen. Een heel kort verhaal dus, maar de boodschap is zo groot en mooi!

Opgejaagd is het eerste deel van de Eindeling, een magische serie over een wezen dat dreigt uit te sterven. Allemaal verschillende originele wezens komen voorbij, met ook nog eens prachtige illustraties. Echt een tof verhaal voor jonge avonturiers!

Op het einde gaan ze allebei dood is een heel bijzonder verhaal over een dienst die je opbelt als je nog maar 24 uur te leven hebt. Mensen weten niet hoe ze het doen, maar het gebeurt, en twee jongens worden allebei gebeld en proberen het beste van hun laatste dag te maken, waarin ze elkaar ontmoeten. Een verhaal over de dood, maar ook een mooi verhaal over alles uit je leven halen.

Niet op de foto, maar wel op de boekenlegger: Oog om oog van Buddy Tegenbosch. Dit is zo’n prettig geschreven verhaal waarin ik gewoon mijn eigen leven vergat en alleen maar het verhaal meemaakte. Een verhaal over vriendschap, een nieuw begin en ook over pesten en woede. Zo sterk, en zo onvoorspelbaar! Buddy Tegenbosch werd hierdoor echt de YA-schrijfheld van Nederland voor mij.

Dit zijn mijn vijf boeken die ik heb uitgekozen. Welke boeken die beginnen met de letter O zijn jouw favoriet? Laat het me weten, of check de Friday Fives van de andere deelnemers aan deze rubriek!

1 reactie

  1. Wow, ik ben Oog om oog helemaal vergeten te noemen!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.