The Friday Five: Boeken die beginnen met de letter P

In de Friday Five bespreek ik wekelijks met andere bloggers boeken in een bepaald thema. Om de week bespreken we boeken die beginnen met een bepaalde letter, en deze keer is de zestiende letter aan de beurt. Ook hierbij kon ik makkelijk een lijstje uitkiezen, die was zo gemaakt!

Percy Jackson kwam meteen in me op, want dit is gewoon een boekenserie die niet kan ontbreken in de boekenkast. Deze vijfdelige serie was geweldig en gaat over Griekse mythologie vol humor, en na deze serie kwamen er nog meer series aan. Zo is De beproevingen van Apollo net afgerond met vijf delen, met Rick Riordan als auteur kan je echt even vooruit! Zijn boeken zijn echt fantastisch en zitten vol mythologische figuren in een modern jasje, dus deze moest en zou in de Friday Five komen te staan.

Ook de serie Phobos leek me een goede keus voor de Friday Five, dit is een boekenreeks over een dateprogramma van twaalf pubers die naar Mars gaan reizen, om daar een kolonie te starten. Naast deze ruimtemissie zullen ze uiteindelijk gekoppeld aan elkaar worden, wat tot veel drama leidt. Na het derde deel werd de serie niet meer vertaald, maar Dutch Venture Publishing pakt de serie op en gaat deel 4 vertalen! Zo kunnen we toch verder met de serie, hoe fijn!

Pindakaas en Sushi is een trilogie die zich richt op geeky cultuur en Japan. In het eerste deel lees je over een animeconventie, het tweede deel neemt je mee naar een bijzondere reis in Japan en ook deel 3 heeft een geeky randje. Mocht je meer willen weten over geekcultuur of Japan, dan is dit boek echt wat voor jou!

People notice the rain is het begin van een fantasyserie in een modern jasje met een unieke schrijfstijl. Ik kan het redelijk vergelijken met de bijzondere schrijfstijl die David Levithan soms heeft, maar dan alsnog is het totaal anders. Er is ook genoeg diversiteit te vinden in dit verhaal en is geschreven door een Nederlandse auteur en een illustrator, waardoor je ook veel merchandise kan krijgen van de boeken! Ik kan niet wachten op het tweede deel, die er gelukkig aan gaat komen!

De piratendief is het derde deel van de Iskari-trilogie, welke ik erg goed vond. De Nederlandse covers zijn ook uniek met de schutbladen, wat een prachtige illustraties! Echte parels voor in mijn boekenkast, maar ook de inhoud wist me te betoveren.

Dit zijn mijn boeken die beginnen met de letter P. Welke boeken met de letter P zijn jouw favoriet? Laat het me weten, of check de Friday Five van mijn collega-bloggers!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.